25. 11. 2021, 10:00

RECEPT: Če še niste poskusili BOŽIČNEGA GINA, ga morate zdaj (ker zamujate veliko) 🎄🤶🏼

Slika 3/3

👉 Najprej pripravite začinjen amaretto, saj mora stati 24 ur, preden ga lahko uporabite za naj praznično pijačo leta.

Potrebovali boste:

🧉125 ml amaretta
🧉1 palčko cimeta
🧉1 janeževo zvezdico
🧉1čajno žličko ingverja
🧉malo naribanega muškatnega oreščka

Vse skupaj zmešajte v steklenem kozarcu s pokrovom, dobro zaprite in pustite stati do naslednjega dne, da se okusi med seboj prepletejo.

Naslednji dan začinjen amaretto precedite in ga 20 ml prelijte v "šejker" za koktajle. Dodajte mu gin, triple sec in kocke ledu.

Vse skupaj dobro pretresite, nalijte v kozarec in nikar ne pozabite še na tonik.

Čin, čin na vaš pripravljen božični gin! 🎄

Profimedia