Lahka hrana za prve spomladanske dni: prija želodcu, ustreza denarnici - in z njimi PRIHRANITE svoj dragoceni čas!

29. 3. 2022, 07:00 | Nika Vajnhandl
Deli
7 / 11
Profimedia

5. Balzamična solata z breskvami na žaru!

Preizkusite to slano-sladko kombinacijo!

V veliki plastični vrečki ali pekaču, ki se lahko zapre, zmešajte zrezek, kis, česen in rjavi sladkor. Marinirajte 20 minut na sobni temperaturi.

Segrejte žar. Odstranite zrezek iz mariniranja, premažite z rastlinskim oljem in obilno začinite s soljo in poprom.

Na žaru pecite do želene pripravljenosti, približno tri minute na stran.

Naredite preliv: V manjši posodi zmešajte olivno olje in limonin sok ter začinite s soljo in poprom.

Skoraj že imate vse potrebno za solato! V večjo servirno skledo dodajte rukolo, breskve, feta sir in zrezek. Prelijte s prelivom in nežno premešajte.

Preberite tudi: Najpogostejše napake, ki jih počnemo, ko DOMA pečemo PIZZO!

Novo na Metroplay: Anja Ramšak o poroki, ljubezenski zgodbi, vrnitvi v jutranji radijski program in hobijih