Lahka hrana za prve spomladanske dni: prija želodcu, ustreza denarnici - in z njimi PRIHRANITE svoj dragoceni čas!

29. 3. 2022, 07:00 | Nika Vajnhandl
Deli
4 / 11
Profimedia

8. Obložena cvetača na žaru!

Krompir ni več potreben – cvetača opravi delo še bolje!

Odstranite in zavrzite liste z vsake glave cvetače, nato obrežite steblo, tako da lahko cvetača leži na deski za rezanje. Jedro cvetače pustite nedotaknjeno! Vsako cvetačo narežite na debele kose.

V manjši posodi zmešajte olivno olje, česen v prahu in papriko. Zmes začinite s soljo in poprom.

Žar segrejte na srednjo temperaturo. Eno stran vsakega kosa cvetače premažite z mešanico olivnega olja in ga položite na žar. Premažite tudi zgornje stranice in pecite, dokler se ne zmehčajo, približno osem minut na stran.

Vsako cvetačo prelijte s sirom in pecite, dokler se ne stopi.

Cvetačo prelijte z ranč prelivom, nato pa potresite s kuhano slanino.

Preberite tudi: Najpogostejše napake, ki jih počnemo, ko DOMA pečemo PIZZO!

Novo na Metroplay: Anja Ramšak o poroki, ljubezenski zgodbi, vrnitvi v jutranji radijski program in hobijih