8. Obložena cvetača na žaru!Krompir ni več potreben – cvetača opravi delo še bolje!Odstranite in zavrzite liste z vsake glave cvetače, nato obrežite steblo, tako da lahko cvetača leži na deski za rezanje. Jedro cvetače pustite nedotaknjeno! Vsako cvetačo narežite na debele kose.V manjši posodi zmešajte olivno olje, česen v prahu in papriko. Zmes začinite s soljo in poprom.Žar segrejte na srednjo temperaturo. Eno stran vsakega kosa cvetače premažite z mešanico olivnega olja in ga položite na žar. Premažite tudi zgornje stranice in pecite, dokler se ne zmehčajo, približno osem minut na stran. Vsako cvetačo prelijte s sirom in pecite, dokler se ne stopi.Cvetačo prelijte z ranč prelivom, nato pa potresite s kuhano slanino.
Preberite tudi: Najpogostejše napake, ki jih počnemo, ko DOMA pečemo PIZZO!