7. Piščanec po karibsko!
Nimate časa, da greste na Karibe? S temi okusi jih lahko približate!
V mešalniku zmešajte čebulo, česen, jalapeno, limetin sok, olje, rjavi sladkor, piment, timijan, cimet, eno čajno žličko soli in dve žlici vode ter mešajte, da nastane gladka zmes. Odtočite četrtino skodelice.
Piščanca položite v plitvo posodo in začinite s soljo. Prelijte ga s preostalo marinado. Pustite ga marinirati v hladilniku vsaj dve uri ali čez noč, vmes enkrat ali dvakrat obrnite.
Ko ste pripravljeni za peko na žaru, segrejte žar na srednjo temperaturo in naoljite rešetke.
Piščanca pecite na žaru in ga občasno obračajte, dokler se ne zapeče, približno deset minut.
Piščanca prestavite na hladnejši del žara in ga premažite z rezervirano marinado. Dajte piščanca nazaj na žar, a ga tokrat pokrite pecite še deset do 15 minut.