Uredništvo | 22. 8. 2024, 10:22

Največji festival stand up komedije: po šestih letih se je na Panč vrnila Tanja Kocman (FOTO)

Jaša Jankovič

17. Panč - največji festival stand up komedije v regiji - se je začel z razprodanim Sladkim začetkom. 5-dnevni maraton smeha pa danes prinaša angleški večer.

17. Panč - največji festival stand up komedije v regiji - se je tudi letos začel z razprodanim Sladkim začetkom, ki so ga stkali domači komiki: gostitelj Andrej Težak Tešky, Alen Mastnak, Tanja Kocman, Domen Valič, Uroš Kuzman s harmonikarskim mojstrom Robertom Goterjem in Sašo Stare, ki je prav včeraj praznoval 38. rojstni dan. Polno grajsko dvorišče mu je ob spremljavi Goterjeve harmonike zapelo Vse najboljše, Sašo pa se je vsem prisotnim za to oddolžil na najboljši možen način: z odličnim nastopom za zaključek otvoritvenega večera.

Jaša Jankovič

Led je prebil Alen Mastnak, lepo napredujoči mojster zabave, ki ga boste že to jesen gledali tudi kot pribočnika v novem stand up šovu Vida Valiča Moška pamet. Po šestih letih se je na Panč vrnila Tanja Kocman, ki se je po kreativnem premoru reaktivirala kot izvajalka stand upa, s Tino Gorenjak pa jo še vedno lahko ujamete tudi v predstavi Na zdravje! Domen Valič je na Panču debitiral s prirejenim izsekom iz predstave Žigolo, s. p., vedno odličnemu profesorju Kuzmanu pa je asistiral svetovni harmonikarski prvak Robert Goter.

Po šestih letih se je na Panč vrnila Tanja Kocman.

Po šestih letih se je na Panč vrnila Tanja Kocman.

Jaša Jankovič

Skratka, razprodani uvod je ponudil odlično ogrevanje za tisto, kar sledi. Danes se boste lahko na gradu smejali v angleščini, in sicer nastopajo direktor NKBM John M. Denhof, finalistka šova America's Got Talent Maureen Langan, varovanec Richarda Gadda (zvezda Netflixove serije Baby Reindeer) Jamali Maddix, Martina Ipša pred selitvijo na Irsko v angleščini - ter čisto pravi Rus! V soboto se bo predstavila selekcija regionalnih komikov, Petek brez cenzure in nedelja (tudi z debitantom Cenetom Prevcem in velemojstrom Perico Jerkovićem) pa bosta slovenska. Selekcija je vrhunska, zadnje vstopnice pa ujamete TUKAJ, na Eventimu in Petrolu.

Utrinke prvega večera si poglejte v fotogaleriji.

Jaša Jankovič