Uredništvo | 29. 5. 2024, 12:24

Nova slovenska platforma, na katero se lahko naročite kot na Netflix: filmi, podkasti, poglobljeni članki, zvočne knjige ter še in še

Profimedia

Danes je zaživela Beletrinina multimedijska platforma za elektronske in zvočne knjige, filme, podkaste in kakovostno novinarstvo, do vsebin pa lahko dostopate, če sklenete mesečno naročnino, podobno kot pri Netflixu, HBO, Hulu in preostalih tujih platformah.

Slovenski kulturni prostor je od danes bogatejši za edinstveno platformo, ki uporabnikom poleg najobsežnejše e-knjižnice elektronskih in zvočnih knjig vseh žanrov na slovenskem trgu ponuja tudi skrbno izbrane filme vseh zvrsti, podkaste, ki jih bodo ustvarjali Tone Kregar, Valentina Plaskan, Ksenija Benedetti, Eva Ostrokljun, Leopold I., Alenka Vidic, Jernej Ogrin in Marjana Grčman, ter poglobljene članke na temo kulture, umetnosti, gospodarstva, psihologije, arhitekture, trajnosti in drugih tematik.

Gre za Beletrino Digital, ki so jo na založbi Beletrina na podlagi 25-letnih izkušenj in lastnega znanja razvili s pomočjo tujih partnerjev in studia Trampolin.

"Razvoj platforme, s katero smo želeli slovenskemu občinstvu ponuditi vrhunsko izkušnjo v slovenskem jeziku, je bil zahteven in dolgotrajen proces, saj na trgu ni obstajalo nič podobnega. Zato smo morali platformo, ki ponuja kombinacijo širokega spektra formatov, razviti sami. Poleg knjig, filmov in serij ponujamo tudi podkaste, oddaje in druge avtorske vsebine. Posebnost platforme je tudi ta, da so vse vsebine kurirane, platforma pa ponuja tedenske tematske izbore," o njihovi novi pridobitvi pravi Alma Čaušević Klemenčič, direktorica Beletrine Digital.  

Nad vsebinami bdi glavna in odgovorna urednica Beletrine Digital Irena Svetek, večkrat nagrajena pisateljica, med drugim kriminalnih romanov, in priznana scenaristka.

Morda vas zanima tudi:

48 ur je uporaba brezplačna

Uporabniki lahko do Beletrine Digital dostopajo prek aplikacije, ki deluje na vseh elektronskih napravah, v kratkem bo delovala tudi na bralnikih InkBook. Prvih 48 ur bo uporaba platforme za vsakega uporabnika brezplačna, nato pa bo mesečna naročnina stala najmanj 8,99 evra (osnovni paket).

Trenutno je na voljo več kot 500 filmov, med drugim absolutni zmagovalec lanskih oskarjev Vse povsod naenkrat, izzivalna komedija Trikotnik žalosti, festivalski biseri Blizu, Najbolj grozen človek na svetu, O neskončnosti in domišljiji ter slovenski filmi Petelinji zajtrk, Piran-Pirano in drugi.

Vsebine bodo ves čas dopolnjevali, tako lahko v kratkem pričakujemo tudi nove elektronske in avdio knjige v angleščini, kinotečne filme in še veliko drugega.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil