Uredništvo | 30. 5. 2024, 14:12

'Dan soseda' v centru Rog: vrata bodo odprta za vse sosede in preostale obiskovalce od blizu in daleč

Arhiv centra Rog

Celodnevni program s številnimi delavnicami in aktivnostmi za vse generacije bo potekal v Parku izbrisanih in v stavbi. 

V Centru Rog bo v soboto, 1. junija, ves dan potekala prireditev Dan soseda. Celodnevni program s številnimi delavnicami in aktivnostmi za vse generacije bo v Parku izbrisanih in v stavbi. Dogodek je namenjen vsem meščankam in meščanom: tako sosedom kot obiskovalcem in obiskovalkam od blizu in daleč, ki bi se radi seznanili z delovanjem Centra Rog.

Dogajanje se bo začelo ob 9. uri z jutranjo jogo in vadbo v naravi, športne aktivnosti od namiznega tenisa do badmintona in balinčkanja pa bodo na voljo ves dan, so sporočili iz centra. Ves dan se bo mogoče udeležiti tudi vodenih ogledov hiše in devetih proizvodnih labov, svoj program pa je pripravila tudi Knjižnica Rog.

Na sporedu bodo različne delavnice.

Na sporedu bodo različne delavnice.

Arhiv centra Rog

Projektni studii, v katerih oblikovalci in oblikovalke z različnih področij razvijajo inovativne in družbeno koristne izdelke, bodo imeli odprta vrata, na sporedu pa bodo različne delavnice, ki bodo potekale pod vodstvom mentorjev Centra Rog – od pletenja skupnostne preproge in tekmovanja z avtomobilčki do izdelovanja ogrlic za drevesa, imenskih ploščic za hišne ljubljenčke, portretov na keramičnih ploščicah in semenskih bombic.

S svojim programom se bodo predstavile še številne organizacije, ki delujejo v neposredni bližini Centra Rog: Društvo študentov medicine z delavnico prve pomoči, Klekljarsko društvo Ljubljana, klekljarski krožek z OŠ Ledina, trgovina SEMpaTJA, Pevski zbor MPZ Količani, MC ULCA, humanitarno društvo Nikoli sam, Cona Cent'r, Plesna šola Fredi, Društvo zelenih nadzornikov Ljubljane, Univerza za 3. življenjsko obdobje, Cukrarna in Mala ulica.

Morda vas zanima tudi:

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in jedačo, saj so uporabniki in uporabnice Centra Rog v preteklih dneh zvarili 100 litrov kombuče različnih okusov, v kuharskem labu pekli dobrote, ob 13. uri pa se začne skupnostni piknik, h kateremu lahko prispevajo vsi obiskovalci in obiskovalke, ki bodo prinesli kaj za pod zob.

Tudi hrane in pijače bo dovolj.

Tudi hrane in pijače bo dovolj.

Arhiv centra Rog

Za najmlajše bo na voljo točen sladoled, dišalo pa bo tudi po šmornu in kranjskih klobasah. Dan se bo okoli 20. ure zaključil v ritmih didžeja Sunny Suna, ki bo prisoten ves popoldan. Če bo deževalo, bodo aktivnosti prilagojene in bodo potekale v Centru Rog.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac