10. 9. 2024, 15:33

Gradfest 2024: 11. tradicionalni festival v dvorcu Rakičan

Marko Delbello Ocepek/arhiv festivala Grandfest/fotomontaža

V idilični ambient dvorca Rakičan se vrača tradicionalni festival z novim imenom Gradfest.

Priljubljeni dogodek, ki vsako leto privabi tisoče obiskovalcev ter popestri krompirjeve počitnice in noč čarovnic, bo letos, že 11. leto zapored, potekal 3 dni, in sicer 30. 10., 31. 10. in 2. novembra. Tudi letos prinaša pester in bogat animacijski program, na velikem odru pa bo gostil dve večerni glasbeni zabavi za vse generacije ter celodnevni družinski dan z glasbo za vso družino, otroškimi predstavami in obiljem animacije.

30. 10. od 20:00 do 2:00

V sredo, 30. oktobra, bodo za dober odmerek nostalgije poskrbeli legendarni PLAVI ORKESTAR ter prekaljeni mojstri YU-rocka DRUGO DUGME. Romea in Julijo, Injo, Kristino, Punco v belem in še pol avtobusa svojih nepozabnih muz bodo v Prekmurje pripeljali prvaki ljubezenskega rocka FLIRRT, za izdaten odmerek svežine pa bodo poskrbeli vzpenjajoči se BOOOM! z bendom, v katerem igrajo bivši in sedanji člani skupin Joker Out, Ice on Fire, Fat Butlers in Smetnaki.

Skupina Flirrt

Skupina Flirrt

Rok Breznik

31. 10. od 12:00 do 19:00 - Družinski dan

Četrtek, 31. 10., je rezerviran za praznični družinski dan, ki ga bodo spletli DEJAN DOGAJA BAND z muziko za žur ter dodatnim enournim otroškim šovom. LUCIJA ĆIROVIĆ bo nastopila z otroško predstavo Poklic coprnice Mice, na dvorec Rakičan pa prihajajo tudi ljubljenci naraščaja, VILA EKSENA IN SUPERHEROJI. Ob srednjeveškem programu in animaciji bodo obiskovalcem na voljo tudi napihljiva igrala, poslikava obraza, čarovnik, foto kotiček, živalski kotiček, sladki kotiček & baloni, ustvarjalne delavnice.

Dejan Dogaja Band

Dejan Dogaja Band

Rok Deželak

2. 11. od 20:00 do 2:00

Po dnevu premora za nabiranje moči pa v soboto, 2. 11., sledi še udaren zaključek s tremi mojstri zabave: prvo damo žurerskih napevov z vonjem po sivki DANIJELO, vedno odlično TANJO ŽAGAR ter ANSAMBLOM STIL, ki to poletje jadra na krilih hitov Polka za dva milijona folka (z Gojkom Hitmachrjem Ajkulo) in Bi te, bi te ... (z Modrijani).

Danijela Martinović

Danijela Martinović

Arhiv Danijele Martinović

Dnevne in festivalske vstopnice za Gradfest v dvorcu Rakičan so že na voljo na prodajnih mestih EVENTIM, PETROL, ÖMV, Pošti Slovenije, Trafikah 3DVA.

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave