T. R. | 28. 9. 2024, 18:24

Umrla znana Slovenka, ki je bila 15 let napovedovalka na TV Slovenija

Profimedia

Televizijski gledalci so jo izjemno občudovali. 

V 88. letu je umrla zdravnica Mirjam Levstik Bravničar, 15 let je bila tudi napovedovalka na Televiziji Slovenija. Poslovila se je v tem tednu, poroča MMC.

Od nje se je na družbenem omrežju poslovil tudi dolgoletni sodelavec in prijatelj Zdravko M. Erjavec. "Vesel in ponosen sem, da sem poznal in prijateljeval z izjemno gospo doktorico Mirjam Levstik Bravničar. Gospa Mirjam ni bila le cenjena in spoštovana doktorica medicine pač pa tudi odlična televizijska napovedovalka na Televiziji Slovenija.

Na Televiziji Ljubljana je z delom napovedovalke začela leta 1962 zato jo umeščamo med pionirke slovenske televizije. Bila je odlična napovedovalka, z izjemno lepo barvo glasu, odlikovala se je z izpiljeno govorno tehniko in interpretacijo ter delovno predanostjo televiziji. Na Televiziji Slovenija je delala v času, ko je bil poklic napovedovalk cenjen in spoštovan," je zapisal.

V nadaljevanju je dodal, da so televizijski gledalci Mirjam izjemno občudovali, bila je ženstvena, kultivirana, širokega duha, občudovali so njeno inteligenco in lepoto. V svoje vrste so jo vabili tudi radijci, saj je pogostokrat kot povezovalka prebirala Literarne večere.

V zaključku je zapisal: "Mirjam Levstik Bravničar je bila dama širokih pogledov, veljala je za svetovljanko. Izjemno jo bomo pogrešali njeni televizijski sodelavci in prijatelji." 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem