Uredništvo | 16. 7. 2024, 15:44

Slikarka Nuša Smolič na Gradu Sevnica s Simfonijo zaznav

Razstava SI(E)NERGIJA, Grad Snežnik.

Sanja Karin Mušič

Simfonija zaznav je enajsto dejanje v seriji samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka izvaja kot del svojega širšega projekta.

V četrtek, 18. julija ob 18.30 uri, bo v Galeriji Moscon na Gradu Sevnica potekala otvoritev samostojne razstave akademske slikarke Nuše Smolič. Razstava "Simfonija zaznav" je del njenega širšega umetniškega projekta, ki raziskuje kompleksne povezave med naravnim okoljem in človeško percepcijo.  

Vsaka od avtoričinih razstav se odvije na različnih lokacijah in prinaša svoj edinstven koncept, ki gledalca nagovarja na globljo raven zavedanja in prepoznavanja.

O Simfoniji zaznav

Razstava "Simfonija zaznav", ki bo v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu na ogled do konca avgusta, raziskuje, kako različni elementi narave in človeške prisotnosti sovpadajo ali si nasprotujejo v naših vsakodnevnih izkušnjah, poudarjajoč pomen zavedanja vpliva, ki ga imajo naše zaznave na resničnost.

Osebni arhiv

O umetnici 

Nuša Smolič svoje delo razvija tako doma kot v tujini. Poleg slikarstva se ukvarja tudi z modnim oblikovanjem ter je aktivna kot umetniška svetovalka, managerka in mentorica. Njeni projekti združujejo različne aspekte likovne umetnosti in izkušenosti ter so priljubljeni med ljubitelji umetnosti v Sloveniji in širše.

Otvoritev razstave "Simfonija zaznav" na Gradu Sevnica bo tudi priložnost za srečanje s slikarko Nušo Smolič ter za odkrivanje njenega najnovejšega umetniškega ustvarjanja.

Otvoritev razstave "Simfonija zaznav" na Gradu Sevnica bo tudi priložnost za srečanje s slikarko Nušo Smolič ter za odkrivanje njenega najnovejšega umetniškega ustvarjanja.

Filip Fabjančič

Smoličeva je znana po svoji predanosti kreativnosti in povezovanju z umetniki ter organizacijami v umetniški skupnosti.

Več o akademski slikarki Nuši Smolič si lahko preberete tudi v spodnjem intervjuju na Metropolitan.si.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac