Uredništvo | 9. 10. 2024, 10:42

Rebeka Dremelj spet presenetila: na noge skočila celo Tina Gaber (FOTO)

Žiga Živulović jr./Bobo

Rebeka Dremelj je s 100. ponovitvijo Jamske ženske v razprodanem Kulturnem domu Mengeš postavila nov mejnik in prejela plaketo za posebne dosežke. Ob zaključnem poklonu je na noge skočila celo Tina Gaber, ki ni skrivala navdušenja nad gledališko uspešnico.

Okrogla ponovitev velike uspešnice avtorice Emme Peirson je tudi tokrat v ekstazo spravila obiskovalce, ki so glavni protagonistki namenili stoječe ovacije. V nabito polni dvorani je prisotne do solz nasmejala z duhovitim pogledom na razmerje, in čeprav je s predstavo nastopila že stotič, je bila njena jubilejna ponovitev enako vznemirljiva kot prva. Z Jamsko žensko se je na pot po Sloveniji podala 6. decembra lani, ko se ji ni niti sanjalo, kakšen izjemen uspeh bo doživela z vlogo, ki ji je pisana na kožo. Dani Strehar iz POPUP Teatra ji je ob velikem mejniku podelil priznanje za najbolj gledano žensko monokomedijo v zadnjih 15 letih v Sloveniji, kar si Rebeka šteje v posebno čast.

Marko Pigac

Trema še ni popustila

"Niti v najbolj norih sanjah si nisem predstavljala, da me bo doletelo kaj takšnega. Res je, da sem jaz glavna akterka na odru, a največje zasluge imajo gledalke in gledalci, ki so Jamsko žensko v zadnjem letu vzeli za svojo in me podprli," je hvaležna. Junakinja večera nam je še zaupala, da trema niti po stotih ponovitvah ni popustila.

"Ne vem, zakaj se mi to dogaja. Vsakič, ko stopim na oder, me preplavijo občutki nervoze, a na srečo ne za dolgo. Po navadi popustijo po kakšnih petih ali desetih minutah in takrat vlogo res začutim z vsem svojim bitjem. Najpomembnejše pa je, da sem spet neizmerno uživala."

V spodnjicah na oder

Za zabaven in nekoliko drugačen konec predstave je poskrbel režiser Ranko Babić, ki je na oder prikorakal v spodnjicah. Izjemoma nam je predstavil Jureta, srčnega izbranca naše junakinje. "Večer je bil stresen tudi zame, saj so mi vlogo dodelili tik pred zdajci. Moral bi imeti oblečeno pižamo, a sem med vožnjo v Špas teater ugotovil, da sem jo pozabil doma. In sem si rekel: Zdaj pa pojdi tja pred gledalce v spodnjicah, saj tako ali tako ne spiš v pižami. Rečeno – storjeno!" se zasmeji. Na dosežke varovanke je neizmerno ponosen. "Skoraj leto dni po premieri vam lahko priznam, da smo imeli na začetku kup dvomov. Kljub temu je Rebeka dokazala, da je iz pravega testa, in skupaj nam je uspelo nekaj neverjetnega."

Ranko Babić je na oder prišel v spodnjicah.

Ranko Babić je na oder prišel v spodnjicah.

Marko Pigac

Tina Gaber se je poistovetila

Med obiskovalci ni manjkalo znanih obrazov, ki jih je glavna junakinja z duhovitim in prisrčnim pogledom na partnerski odnos nasmejala do solz. Tina Gaber, ki je jubilejno predstavo obiskala v družbi mame Mateje, ob videnem in slišanem ni skrivala navdušenja.

Tina Gaber z mamo Matejo

Tina Gaber z mamo Matejo

Marko Pigac

"Rebeka je moja vzornica in spremljam jo že 20 let. Je neverjetno nadarjena in vsestranska ženska, ki si zasluži vse pohvale. Lani sem bila prepričana, da si bo s predstavo utrla pot do vrha, in na srečo se nisem motila. Vem, da so bile priprave izjemno naporne, a ravno zaradi tega jo še bolj cenim in občudujem njeno energijo na odru." S katero situacijo pa se je sama najbolj poistovetila? "Našla sem se v prizoru, ko Jure gleda košarko. Takrat sem si še sama rekla, da so vsi moški isti!"

Vsi se najdemo v kakšni situaciji

Igralec Domen Valič je nad Jamsko žensko očaran. "Navdušen sem nad Rebekino energijo in dejstvom, da je zmožna na odru izgovoriti ogromno število besed v tako kratkem času. Zelo spoštujem njenega Sandija," se namuzne in doda: "Odlična je. Kaj odlična, naravnost fantastična! V nekem trenutku se je v njej naselila pristna moška energija, ki nam jo je odlično posredovala."

Domen Valič je čestital Rebeki za jubilejno predstavo.

Domen Valič je čestital Rebeki za jubilejno predstavo.

Marko Pigac

Ne skriva, da se je tudi sam začutil in našel v marsikateri zabavni partnerski situaciji. "Ženske in moški smo si res zelo različni, a se moramo naučiti sobivati. Tako ali drugače. In Rebeka je to fantastično ponazorila. Je izvrstna igralka."

Dvorano je nasmejana zapustila tudi vplivnica in osebna trenerka Patricija Pangeršič. "Rebeko sem spoznala v povsem novi luči. Sem očarana, osupla in pod velikim vtisom. Gre za noro zabavno predstavo, zaradi katere so me bolele trebušne mišice, zato bi jo priporočila vsem. Upala bi si reči, da si lahko kar vse situacije iz Jamske ženske preslikamo v domove. To je ena velika resničnost," je povedala v smehu. 

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca