Uredništvo | 4. 9. 2024, 15:43

Ste pripravljeni na nov avtorski stand up šov Vida Valiča?

Rok Deželak

Po treh hitih, s katerimi vas je Vid Valič nasmejal do solz, se tokrat na osvajanje slovenskih odrov podaja s tremi komiki mlajše generacije, s katerimi bodo brez zadržkov delili Moško pamet.

Zakaj smo moški prepričani, da imamo prav, ženske pa nam govorite, da se motimo? Moški smo zelo pametni, vsaj tako mi mislimo, kljub temu da nam ženske redno govorite, da nismo. A mi vztrajamo pri svojem. Naša pamet je bolj racionalna kot ženska. S tem se tolažimo, ko ugotovimo, da smo vas prizadeli ali spravili v neroden položaj. Vendar vztrajamo, ker samo to imamo. Moško pamet! Je posebna, ima svoje pomanjkljivosti in prednosti in pomanjkljivosti, a vam je ženskam zelo všeč. Razen takrat, ko vam ni.

Moška pamet je komedija o moškem in ženskem razmišljanju o vsakdanjem življenju.

Moška pamet je komedija o moškem in ženskem razmišljanju o vsakdanjem življenju.

Rok Deželak

Moška pamet je komedija o moškem in ženskem razmišljanju o vsakdanjem življenju, odnosih, ljubezni, otrocih, družini in seveda o seksu. Pri seksu je namreč največja razlika med moško in žensko pametjo, vendar, ker v tej predstavi nastopamo samo moški, o ženski pameti raje ne bomo govorilI. Razen tisto, kar je enostavno treba povedati.

Predstavo bodo odprli trije mladi komiki Alen Mastnak, Dino Kapetanovič in Alen Borišek, ki jih je Vid Valič povabil, da povejo še svoje mnenje, saj ga zanima ali je moška pamet vezana le na posameznika ali kar na celoten moški spol. Če tudi vas to zanima, vabljeni na uro in pol zabave, sproščenosti ter smeha.

Vid Valič

Vid Valič

Rok Deželak

Alen Mastnak je sveži obraz na slovenski stand up sceni. Želel je postati dramski igralec, a ga je življenje pahnilo iz gledališkega odra na oder stand up komedije. V slogu faliranega študenta je tudi delavnice stand up komedije obiskoval kar dvakrat. Po izjavah njegove matere je isti Jurij Zrnec, njegov približek temu pa je, da statira v seriji Ja, Chef!. Rad se pojavlja v filmih, zaenkrat kratkih. Nazadnje ste ga lahko videli v zmagovalnem filmu Muvita 6x60 z naslovom Kjer se prepirata dva.

Alen Borišek je mlad očka in ljubitelj črnega humorja. Pravi, da so lepe plati življenja smešne že same po sebi, zato pa so temne in čudne plati tiste, ki potrebujejo pozornost komikov. Pogosto so namreč temne le z ene strani, pravo barvo pa pokažejo šele, ko jih pogledamo pobližje.

Dino Kapetanovič je stand up komik in improvizator, ki se občasno pojavi na radiu ali televiziji. Mogoče ste ga že videli na kakšnem odru, ali pa ste slišali njegovo mami, ko je trdila "da on je pa res en fajn fant". V predstavi Moška pamet vam bo razložil, katere stvari mu grejo na živce in kaj se je naučil, odkar živi skupaj s punco.

Vidu Valiču se bodo pridružili Alen Mastnak, Dino Kapetanovič in Alen Borišek.

Vidu Valiču se bodo pridružili Alen Mastnak, Dino Kapetanovič in Alen Borišek.

Rok Deželak

Predstava Moška pamet prihaja na odre po treh Vidovih avtorskih uspešnicah Seks po slovensko, Tvoj bodoči bivši mož ter Strast, dojenček in rompompom.

Ujemite Moško pamet po Sloveniji:

1. 10. Narodni dom, Maribor - predpremiera
3. 10. Kulturni dom, Grosuplje - predpremiera
9. 10. Festivalna dvorana, Ljubljana - PREMIERA
10. 10. Kulturni center, Kočevje
12. 10. Delavski dom, Trbovlje
17. 10. Dom II. slovenskega tabor, Žalec
19. 10. Družbeni dom, Prevalje
22. 10. Kulturni dom, Postojna
23. 10. Kulturni center, Semič
26. 10. Terme Čatež, Čatež ob Savi

Še več datumov za predstavo Moška pamet najdete TUKAJ.