P. L. | 29. 6. 2023, 08:35
Tanja Žagar naredila veliko izjemo: pokazala je svoj dom, ki ga je z družino ustvarila ob morju
Pevka Tanja Žagar si je z družino ustvarila kotiček ob morju. Z družino izkoristijo vsak prosti trenutek za čudoviti oddih. Poglejte, kako imajo lepo.
Znana slovenska pevka Tanja Žagar, ki je že vrsto let srečna v razmerju z glasbenikom Mikijem Šarcem, s katerim si je ustvarila tudi družino, par ima dva otroka, starejšega sina Karla in mlajšo hčerko Marino, se lahko pohvali s čudovitim stanovanjem ob morju.
Pevka je že v času druge nosečnosti večkrat svojim številnim spletnim prijateljem razkrila, da uživa vsak prosti trenutek ob morju. Po njenih takratnih objavah sodeč, pa je tam z družino prebila veliko časa tudi med zadnjo porodniško.
Žagarjeva, ki je sklenila, da svojih dveh otrok javnosti ne bo kazala, redko pokaže tudi fotografije, na katerih bi oboževalci lahko videli, kakšen je njen morski dom.
To je do zdaj storila le dvakrat
Pevka, ki zelo rada kuha in peče, svoje slastne izdelke pa pokaže spletnim sledilcem, je delček svojega morskega doma prvič pokazala letos med velikonočnimi prazniki, ko je pekla potico.
Delila je dve fotografiji, s katerima je pokazala, kako slastno potico pripravlja, v ozadju pa so številni opazili, da so si dom ob morju opremili v morskem stilu.
"Čez domačo je pa ni!" je Žagarjeva takrat pripisala poleg fotografij.
Ponovno pa je navdušila pred kratkim, ko je svojim prijateljem ponosno pokazala, da je spekla figovo pito. Tokrat je s fotografijo pokazala še več notranjosti stanovanja, ki je videti zelo lepo opremljeno in domače. Družina Žagarjeve nedvomno v njem zelo uživa.
Recept za domačo pito
Je pa delila recept za svojo pito, ki je, kot je zapisala, zagotovo tako slastna tudi zato, ker je med peko ob glasbi ves čas poplesavala. In zato jo je poimenovala kar figa miga.
"Potrebuješ 300 g moke, ščepec soli, 150 g hladnega masla, 1 rumenjak, 1 celo jajce. Moko in sol zmešaš, dodaš na koščke narezano maslo. S prsti na hitro razdrobiš maslo in moko ter na sredini narediš jamico. Rumenjak, celo jajce in sladkor zmešaš z metlico, da dobiš gladko zmes, ki jo vliješ v jamico, nato pa na hitro zgneteš testo. Zaviješ ga v folijo in ga daš za 30 min počivat v hladilnik," je zapisala poleg fotografije, delila pa je tudi podatek, kako je pripravila nadev in postopek priprave.
"Jaz sem imela sedem velikih fig. Pet sem jih narezala na zelo male koščke in jih skuhala v sladkorju, ki sem mu dodala en vaniljev sladkor. Sladkajte po okusu. Nato sem jih s paličnim mešalnikom malo zmiksala in dodala en listič želatine. To sem premazala čez testo, s katerim sem obložila okrogel pekač. Testo sem nekajkrat prebodla z vilicami .Preostali dve figi pa sem ravno tako narezala na male koščke in ju posula na ta figov premaz. Ker sem imela v hladilniku še nekaj jagodne marmelade, sem jo zmešala z medom in to pokapala po piti. Pekla sem 35 min na 175 stopinj," je zapisala Žagarjeva.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču