Uredništvo | 28. 2. 2024, 22:44
Kuharske veščine Tine Gaber: partnerica predsednika vlade pokazala, kako spretna je za štedilnikom ...
Jed, ki jo je skuhala pred očmi javnosti, je pri njej v hladilniku vsaj enkrat na štirinajst dni.
Partnerica predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber je tokrat na Instagramu postregla s kuharskim receptom, ki ga, kot je namignila, ne uporablja za boljše goste. Jed postreže tistim, "ki kar pridejo ali pa pokličejo: 'Čau, Tina, imaš kaj za pojesti?'" Pojasnila je, da je ta jed pri njej v hladilniku vsaj enkrat na štirinajst dni.
View this post on Instagram
Med kuhanjem postregla s koristnimi nasveti
Gre za zelenjavno juho, za katero je Gabrova dejala, da jo zelo rada kuha in jo navadno skuha v večjih količinah, tako da v hladilniku ostane več dni. V videoposnetku je najprej sesekljala čebulo in česen, nato je narezala ohrovt. "Jaz zmeraj kupim ohorvt, ki ni čisto temno zelen in ni čisto mlad," je pojasnila med rezanjem zelenjave in dodala, da ga sama nareže čisto na tanko.
"Moji starši so me naučili, da moram med kuhanjem kar sproti pospravljati, da potem, ko končaš s kuhanjem, je kuhinja tip top," je uporabnikom Instagrama v kuharskem posnetku svetovala Tina Gaber.
Vsakič jo naredi malo drugače ...
Ohrovt v nadaljevanju oprala in ga dodala v lonec s prepraženo čebulo in česnom ter dolila vodo, "da se ohrovt že kar začne kuhati." V lonec je nato dodala opran in narezan brokoli, pri čemer je svetovala, naj tudi listov brokolija med kuhanjem nikoli ne zavržemo, ker so zdravi. Sledil je na majhne kocke narezan bio tofu, pasiran paradižnik in sojina omaka brez glutena. Nazadnje so prišle na vrsto začimbe.
"Po pravici povedano, vsakič dam malo dugače. Nimam nekega recepta, ker je dejansko to vse nekaj, kar sem si na pol izmislila. Recimo, ne vem, sladko papriko, potem dam malo neke te 'magic dust', nekaj za na žar, ampak to zmeraj dobro naredi," je Gabrova ne preveč poznavalsko dodajala tudi povsem neznane začimbe.
Popolnoma nenavdušena gostja
Dodala je še kajenski poper in sol, majaron, zeleno, česen v prahu in nazadnje še čili, ki je njen najljubši. Za zgostitev je uporabila kvasne kosmiče. S tihim momljanjem je na koncu dodala še tabasko. Vse skupaj je premešala in kuhala približno 40 minut na zmernem ognju.
Končni izdelek je na koncu videoposnetka ocenil ženski glas, ki je v angleščini oznanil, da je juha odvratna in Gabrovo začudeno spraševal, kako se lahko prehranjuje s čim takšnim. Sklepamo lahko, da je šlo za nekoga iz kategorije gostov, ki se kar pojavijo na vratih partnerice predsednika vlade oziroma jo pokličejo, če ima kaj za pod zob. Pa dober tek.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem