R.S. | 5. 9. 2024, 10:04

Ljubezen na paraolimpijskih igrah: za las zgrešil finale, nato pa doživel najlepši dan življenja

Profimedia

Tekle so solze. 

Italijanski športnik Alessandro Ossola je pred dnevi tekmoval na paraolimpijskih igrah v teku na 100 metrov. Čeprav se mu ni uspelo uvrstiti v finale, pa je vseeno doživel enega najlepših dni v življenju. Po tekmi je šel na kolena in svojo partnerico Arianno prosil za roko. To je storil pred 40.000 ljudmi. "Ti si nor," mu je rekla bodoča žena, potem pa mu prikimala in ga poljubila. 

"Vsak športnik okoli sebe potrebuje ljudi, ki ga spodbujajo. Ona je včasih verjela vame bolj, kot sem sam verjel vase, in to je nekaj resnično neverjetnega. To je nekaj, kar vsakdo potrebuje, in upam, da vsakdo najde nekoga, kot je ona. Arianna je moja partnerica za vse življenje," je pozneje povedal za Olympics.com. 

Profimedia

Par je skupaj že pet let. "Spoznal sem jo v San Remu leta 2019. Ničesar nisem zares iskal. Življenje je zares čudno," je povedal 36-letnik. 

Huda prometna nesreča in smrt žene

Italijan je leta 2015 v hudi prometni nesreči izgubil prvo ženo. Njegova leva noga je bila močno poškodovana, zdravniki pa so jo nazadnje amputirali. Po nesreči se je posvetil športu. "Šport je bil izhod iz zelo temačnega obdobja. Po nesreči sem veliko izgubil - vse, razen nasmeha," je dejal. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec