A. B. | 2. 9. 2022, 18:43

Avtor knjige o Luki Dončiću: "Če to pomeni, da se moram z Luko pogovarjati dalj časa, je ne bom pisal."

Instagram/Luka Dončić

Naš košarkarski as, ki navdušuje celoten svet, bo zavedno zapisan kot osrednja oseba v zgodbi o uspehu ekipe Dallas Mavericks. Pisatelj knjige pa je s svojo perspektivo športnega novinarja oboževalce kljub vsemu nekoliko presenetil. 

Tim MacMahon je ameriški novinar, ki že več let strastno spremlja košarkarsko ekipo Dallas Mavericks, v kateri igra tudi naš zlati reprezentant Luka Dončić.

O njem se je odločil napisati knjigo, a to ne bo ena tistih, ki govori le o njem, temveč bo po MacMahonovih besedah govorila o Mavericskih in v to vpletla tudi Dončića: "Preko izkušenj, ki so jih Mavericksi doživeli, odkar je Luka pri njih," kot je pojasnil avtor. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Z Dončićem se za namene zgodbe ne želi pogovarjati

Športni navdušenec in novinar je svojim nadrejenim pojasnil, da ponudbe za knjigo že v začetku pisanja ne bi sprejel, v kolikor bi vedel, da se bo moral o Dončićevih izkušnjah z njim pogovarjati osebno: "Svojemu agentu in založniku sem povedal, da če pisanje knjige pomeni, da se moram z Luko pogovarjati dalj časa, te ne bom pisal," je iskreno in ostro pojasnil v intervjuju za 24ur.

Do tega trenutka z Dončićem o knjigi še osebno ni govoril, čeprav meni, da bi bil to zanj kljub vsemu velik bonus.

Instagram/Tim MacMahon

Kakšna je njegova plat zgodbe? 

 "Pred Luko večina ljudi v Dallasu sploh ni slišala za Slovenijo. Zdaj se v nedeljo zbujajo zgodaj zjutraj zato, da preverijo rezultat tekme Slovenija - Nemčija," je o priljubljenosti Dončića v Ameriki poudaril avtor in se prav zato odločil, da bo knjiga zgodbo prepletala skozi prizmo slovenskega košarkarja. 

Namesto pogovora se je zato odločil obiskati Slovenijo in raziskati njegove korenine. 

"Zato, da povem to zgodbo, sem imel občutek, da moram Slovenijo obiskati in dobiti občutek, od kod je Luka, in začutiti evropsko košarkarsko sceno. On je bil najbolj izpopolnjeni najstniški talent, ki je iz Evrope prestopil v NBA," je z iskrivostjo in navdušenostjo priznal in dodal, da Maverickse kljub uspešni sezoni čaka še veliko dela. 

Instagram/Tim MacMahon

Prihodnost je za Dončića svetlejša, kot kadarkoli 

MacMahon verjame, da lahko 23-letnik postane eden najboljših igralcev vseh časov: "Luka se lahko vsako leto pojavi v slabi fizični pripravljenosti in na koncu kariere bo v hiši slavnih. Tako dober je," je povedal in dodal, da ga le disciplina in trde fizične priprave ločita od točke, ko bi se lahko znašel na lestvici najboljših. 

"Govorim o LeBronu Jamesu, Michaelu Jordanu ... Kar je dosegel do 23. leta, je brez primerjave. LeBron je edini igralec, skupaj z Magic Johnsonom, s katerim se ga lahko primerja pri tej starosti. Tudi njegovi dosežki v najstniških letih se lahko primerjajo le z LeBronom," je navdušeno pohvalil in še dodal: "To je noro!" 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije