R.S. | 17. 6. 2024, 11:56

Kakšna vrnitev! Življenje vrhunskega športnika viselo na nitki, zdaj pa ...

Profimedia

Preživljal je težke čase. 

Tekma med Dansko in Slovenijo se je na evropskem prvenstvu v nogometu končala z neodločenim izidom (1 : 1). V 17. minuti je gol zadel Danec Christian Eriksen, v 77. minuti pa Erik Janža. Po tekmi se je v središču pozornosti znašel 32-letni Eriksen, saj je gol dosegel natanko 1100 dni po srčnem zastoju. 

Vsem je zastal dih

Na evropskem prvenstvu proti Finski se je leta 2021 nenadoma zgrudil in doživel srčni zastoj. Okoli njega so se takoj zbrali šokirani soigralci, ki so ga želeli obvarovati pred kamerami in gledalci. Reševalci so mu nazadnje rešili življenje. Zdravniki so mu vstavili srčni spodbujevalnik, posledično pa je moral zapustiti milanski Inter, ker v Italiji zaradi vgrajenega spodbujevalnika ni smel igrati profesionalnega nogometa. Pozneje sta sledila vrnitev v Brentford in prestop v veliki Manchester United. 

Profimedia

Zgodba o navdihu

Danec je po srčnem zastoju prišel nazaj v vrhunsko formo, kar je navdušilo številne. "Neverjetno. 1100 dni po srčnem zastoju, ki ga je doživel na igrišču na Euru 2020 in po katerem se je zdelo, da ne bo nikoli več igral nogometa, je Christian Eriksen dosegel gol za Dansko na Euru 2024. Briljantno," je gol komentiral novinar Piers Morgan