19. 9. 2024, 08:34 | Vir: STA

Priljubljena Američanka išče novega: novico o razhodu sta objavila kar na družbenih omrežjih

Ameriška teniška zvezdnica Coco Gauff

Profimedia

Coco Gauff in trener Brado Gilbertom sta sodelovala 14 mesecev. 

Ameriška teniška zvezdnica Coco Gauff je po dobrem letu dni končala sodelovanje s svojim trenerjem Bradom Gilbertom. Zmagovalka lanskega odprtega prvenstva ZDA in trener sta novico o razhodu objavila na družbenih omrežjih. Gauff je kot branilka naslova letos klonila že v osmini finala OP ZDA v New Yorku.

Odločitev mlade Američanke je prišla po nizu slabih rezultatov to poletje: izpadih v osmini finala Wimbledona, olimpijskih igrah v Parizu, turnirja WTA 1000 v Torontu in OP ZDA ter izpadu v prvem krogu turnirja WTA 1000 v Cincinnatiju.

"Hvala, Brad! Imela sva neverjeten tek in želim ti vse najboljše v prihodnosti!" je zapisala 20-letnica na družbenem omrežju X. Lani je po izpadu v prvem krogu Wimbledona 2023 nato s pomočjo Gilberta prišla do svoje prve zmage na turnirjih za veliki slam, ko je slavila v New Yorku.

Tudi Gilbert se je zahvalil Američanki pred omrežja X za 14 mesecev skupnega dela. "Coco, pri samo 20 letih je tvoja prihodnost neverjetno svetla in želim ti le nadaljnji uspeh," je zapisal nekdanji igralec, ki je delal s teniškimi velikani, kot so Andre Agassi, Andy Murray in Andy Roddick. "Veselim se naslednjega poglavja svoje trenerske kariere."

Gauff je na slovesnem odprtju olimpijskih iger v Parizu skupaj s košarkarskim superzvezdnikom LeBronom Jamesom nosila zastavo reprezentance ZDA. V francoski prestolnici je nato predčasno izpadla in ostala brez kolajne.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković