N. Vo. | 6. 8. 2024, 13:59

Športniki razkrivajo resnico o čokoladnih mafinih iz olimpijske vasi, o katerih govori cel TikTok

fotomontaža/posnetek zaslona TikTok

Če ste zadnje dni spremljali dogajanje na poletnih olimpijskih igrah, ste verjetno že slišali za najbolj slastno poslastico olimpijske vasi – čokoladni mafin, o katerem govori ves svet.

Letošnje olimpijske igre, ki se odvijajo v Parizu, so odmevne tudi po družbenih omrežjih, zlati po TikToku. Olimpijci so poročali o življenju v olimpijski vasi, omenjali so kartonaste postelje in problem prehude vročine, saj so v najhujšem vročinskem valu bivali brez klimatskih naprav. 

Še pred uradnim začetkom olimpijskih iger pa je norveški plavalec Henrik Christiansen poskrbel, da je postala viralna tudi hrana iz olimpijske vasi, in sicer čokoladni mafin, nad katerim je bil športnik tako blazno navdušen, da so čokoladno sladico kmalu želeli poskusiti vsi.

@henrikchristians1 We have chocolate muffin before GTA 6 #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins #gta #gta6 ♬ GTA San Andreas Theme (Remake) - Ben Morfitt (SquidPhysics)

Podjetje Sodexo Live!, ki skrbi za prehrano več kot 15.000 športnikov v olimpijski vasi v Parizu, je za revijo PEOPLE razkrilo, da pričakujejo, da bodo med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami postregli kar 100.000 čokoladnih mafinov. Ocenjujejo, da jih dnevno zaužijejo približno 2000 – mafini so polnjeni in preliti s temno čokolado ter vsebujejo koščke temne in mlečne čokolade, kar jim daje značilno bogat okus.

@henrikchristians1 Guys, I think I have a problem.. #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024 ♬ sonido original - 🐧

So mafini res tako dobri, kot se govori?

Vsi športniki niso tako zelo navdušeni kot Christiansen. "Mislim, da je Henrik to malce pretirano napihnil," je v šali za revijo PEOPLE povedal plavalec Ryan Held. "Priljubljenost teh mafinov je resnično postala astronomska."

Heldova plavalna kolegica Erin Gemmell je bila bolj navdušena: "Poskusila sem ga in moram reči, da je bil dober. Še posebej polnilo v sredini. Lahko ti spremeni življenje," se je pošalila in z nasmeškom dodaja: "Če bi ta mafin dali nekomu iz srednjega veka, bi verjetno eksplodiral od navdušenja. Ampak ja, zagotovo je to odlična mala nagrada po končanih tekmah."

@tinarahimii_ Rating the viral chocolate muffin in the Olympic Village! 😆#olympicvillage #olympics #paris2024 ♬ original sound - Tina Rahimi

Tudi ameriški veslač Liam Corrigan je navdušen nad mafinom, njegov moštveni kolega Justin Best pa se je za revijo PEOPLE pošalil, da je Corrigan postal pravi navijač in promotor tega peciva. "Prvi dan sem opazil mafine pri zajtrku in pomislil: 'Oh, mafin. Ni najbolj zdrav, ampak ni tudi tako slab,'" je pojasnil Corrigan. "Potem pa sem ga odprl in ugotovil, da gre skoraj za lava kolač v obliki mafina. Takrat sem se počutil nekoliko krivo, kot da tega res ne bi smel jesti pred tekmo. Zato sem se mafinom kasneje raje izogibal."

@freyaandersonn Sorry @Henrik Christiansen #muffin #olympics #parisolympics2024 #paris2024 #olympictiktok #parisolympics #fyp #olympicvillage ♬ 365 - Charli xcx

Veslači so si po osvojenem zlatu privoščili še en mafin, ki so ga poimenovali "zmagovalni mafin", poroča PEOPLE. A ne delijo vsi enakega navdušenja. Ameriška sabljačica Jackie Dubrovich je priznala, da je spremljala TikTok norijo: "To je postalo res velik hit. Mafini so dobri, ampak ne bi rekla, da so me tako osupnili." Njena moštvena kolegica Maia Weintraub pa si ga zagotovo ne bo privoščila: "Ne maram čokolade," je priznala brez pomisleka.

@henrikchristians1 When bae is looking like a snack #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024 ♬ original sound - mywatchhistory

Kljub temu priljubljenost mafinov ne pojenja, čeprav je do zaključne slovesnosti ostalo le še nekaj dni. V nedavnem TikTok videu, objavljenem 5. avgusta, je Christiansen posnel prizor, kako v jedilnici išče mafine, vendar jih ne najde. "Fantje, mislim, da imam odtegnitvene simptome," je zapisal.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil