N. V. | 23. 9. 2024, 18:00

Cristiano Ronaldo o načrtu za življenje po nogometu: "Ko bom končal kariero, bom ..." (VIDEO)

Profimedia

Priznal je, da bo najprej nekaj časa jokal (kot je v njegovi navadi), potem pa je razkril, kateremu poslu se bo posvetil. To bo vas morda presenetilo. 

Eden najboljših nogometašev na svetu, Portugalec Cristiano Ronaldo, je svojemu nekdanjemu soigralcu pri Manchester Unitedu Riu Ferdinandu v oddaji razkril, kaj ima namen početi po koncu nogometne kariere. Zaveda se namreč, da bo kmalu star 40 let in da pred njim ni več veliko let, ko bi lahko igral na vrhunski ravni. Dejal je, da ima po igralski upokojitvi v mislih celo vrsto aktivnosti, ki jih želi početi.

Kaj bo ob koncu kariere najbolj pogrešal?

Razkril je, da je občutek zadovoljstva ob zadetku in adrenalin, ki v tem trenutku preplavi telo, nekaj, kar bo po koncu profesionalne kariere najbolj pogrešal. "Kaj bom najbolj pogrešal po koncu kariere? Hm, mislim, da je to adrenalin, ko dosežeš gol. Ja, vsekakor je. Ta občutek me žene naprej in zaradi njega tudi pri teh letih igram nogomet. Vem pa, da ne morem večno igrati, in mislim, da ga bom pogrešal," je dejal Ronaldo.

"Ko bom končal kariero, bom ..." 

Tudi zdaj, ko je aktiven nogometaš Al-Nassra, ima Portugalec dodatne posle, s katerimi pa se želi ukvarjati tudi po nogometni karieri. Leta 2006 je Ronaldo odprl modni butik pod svojim vzdevkom 'CR7' na otoku Madeira, nato pa dve leti pozneje še drugega v portugalski prestolnici. 'CR7' ne prodaja samo oblačil, ampak tudi izdelke za prosti čas in dom. Ima tudi vrsto hotelov – pod imenom Pestana CR7 – v vseh koncih sveta: Lizbona, New York, Marakeš in Madrid. Ronaldo in njegova partnerica Georgina Rodriguez imata tudi kliniko za presaditev las v Marbelli v Španiji.

"Po nogometu želim početi veliko stvari. Ko bom končal kariero, se bom malo zjokal, potem pa gremo naprej. Pred mano so novi izzivi in ​​nova življenjska poglavja. Imam svoje podjetje, vem, kaj želim delati in ga bom še naprej razvijal v tej smeri. Vem, da sem dober v nogometu, vendar nisem dober na drugih področjih, zato je pomembno, da se obkrožiš z ljudmi, ki so strokovnjaki na teh različnih področjih, in poslušaš njihove nasvete. Točno to počnem," je dejal Ronaldo. Kot poudarja, je zadovoljen, da je obkrožen z dobrimi ljudmi. 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem