E. Č. | 4. 7. 2024, 12:55

Je šel Cristiano Ronaldo tokrat predaleč?!  Zaradi tekme s Slovenijo bi mu lahko grozila ostra kazen (poglejte, zakaj)

Profimedia

Portugalski zvezdnik je vedno znova v središču pozornosti - tako ali drugače. Toda nekateri so prepričani, da je šel na tekmi s Slovenijo preprosto predaleč.

Cristiano Ronaldo je bil v ponedeljek osrednji lik dramatične tekme Eura 2024 med Slovenijo in Portugalsko. Zimzeleni zvezdnik je v podaljšku najprej zapravil enajstmetrovko (slovenski kapetan Jan Oblak mu je veselje preprečil z mojstrskim posredovanjem), nato točil krokodilje solze, a se hitro zbral in med streli z bele točke žogo vendarle spravil v mrežo reprezentance, ki jo s klopi vodi Matjaž Kek. Po tekmi v Frankfurtu je v javnost prišla zanimiva analiza Portugalčevega srčnega utripa med tekmo, ki je razkrila, da je bil slednji - zanimivo - najnižji v trenutku, ko se je Cristiano Ronaldo pripravljal na svojo drugo enajstmetrovko. Vse lepo in prav, toda prav zaradi omenjene analize se je zdaj v javnosti pojavila pobuda, da bi moral biti nogometaš Al Nassra iz Savdske Arabije kaznovan!

Profimedia

"Cristiano in podjetje WHOOP sta marketinško zlorabila Euro 2024. To je nezakonito in tako igralec kot podjetje bi morala biti kaznovana. Objava se nanaša na tekmo pod okriljem UEFA, uporablja imena obeh reprezentanc, ki sta igrali, omenja tudi rezultat in igralca na igrišču. Z vsem naštetim namigujejo na povezavo z dogodkom v Frankfurtu, kar je nezakonito," je poudaril Ricardo Fort, nekdanji vodja globalnega sponzorstva pri podjetjih Visa in Coca-Cola. 

Kot piše Daily Mail, ki se mu je sicer pripetila klasična napaka, saj je omenil, da je Portugalska premagala Slovaško, gre v tem primeru za nezakonito prakso, saj je podjetje svoj izdelek oziroma storitev povezalo z dogodkom, na katerem ga ni na seznamu uradnih sponzorjev. Nekaj podobnega se je zgodilo že na evropskem prvenstvu leta 2012, ko je danski napadalec Nicklas Bendtner med proslavljanjem zadetka dvignil dres in pokazal zgornji del spodnjic, na katerem je bilo izpisano ime stavnice Paddy Power.

Evropska nogometna zveza (UEFA) tedaj ni pokazala milosti, Nicklas Bendtner je bil ostro kaznovan, saj je moral izpustiti naslednjo tekmo svoje reprezentance, ob tem pa plačati tudi skoraj 100.000 evrov. Če bi se UEFA v tokratnem primeru odločila za podobno prakso, bi Cristiano Ronaldo verjetno spet kar - zajokal! V tem primeru bi pač moral izpustiti četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva proti Franciji

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija