6. 5. 2022, 17:55

Izpoved športnika: drogiral se je in pijančeval

Profimedia

Kontroverzni avstralski teniški igralec je bil eden največjih potencialov v svetu tenisa. Nekoč je bil 13. na svetu, zdaj pa je 75. Vse to zaradi svoje vroče glave.

Nick Kyrgios je razkril svojo življenjsko zgodbo. V intervjuju za avstralske medije je povedal, da se bori z depresijo in samomorilnimi mislimi, nezadovoljen pa je tudi s tem, kako ga dojema občinstvo.

"Ravnovesje je nekaj, kar mi je kar težko najti. Tako sem odraščal. Zame so tekme vedno čustveni vrtiljak. Res se trudim in včasih je zame to velik boj. Včasih se zbudim pripravljen na vse, včasih preprosto nočem zapustiti svoje sobe. Soočam se s težavami, ki jih imajo vsi ljudje, vendar sem zelo ponosen. Zato grem samo ven, sklonim glavo in odigram najboljše, kar lahko v danem trenutku," je dejal Kyrgios.

Dve osebi

Poudaril je, da sta bili na igrišču in zunaj njega dve različni osebi. Dejal je, da ni bilo lahko in da včasih ni kos velikemu pritisku in toliko negativnosti, ki je bila nanj usmerjena. Koliko mu je to povzročalo težav, najbolje kaže zgodba iz leta 2019, ko se je poškodoval, saj si je sam porezal in opekel roko.

Tako je vročekrvni Nick odreagiral na Odprtem prvenstvu Italije.

Nick, od katerega nismo vajeni, da je tako čustven, je dejal, da se je imel za popolnoma ničvrednega in da je v nekem trenutku sovražil svoje življenje.

"Zaužil sem velike količine alkohola in mamil, res sem bil izven nadzora. Mislim, da sem odrinil vse, ki jim je mar zame, nisem komuniciral. Samo molčal sem, a sem se poskušal boriti," je razkril.

Dejal je, da je bilo leto 2019 zanj grozno leto in da leto 2020 ni bilo nič lažje. Odkril je, da je imel samomorilne misli, da se je trudil, ko je vstal iz postelje, da bi vstopil na igrišče in igral pred milijoni ljudi.

"Bil sem osamljen, depresiven, negativen, pil sem, jemal narkotike in nisem bil v stiku z družino in prijatelji. Zdaj sploh ne pijem, včasih popijem kozarec vina ob večerji," je povedal odkrito.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk