9. 6. 2022, 15:52 | Vir: Sportklub

Je skrb navijačev odveč in bo Luka Dončić lahko igral?

Instagram/Luka Dončić

Navijaški strah, ki ga je s kritiko na račun Mednarodne košarkarske zveze pred dnevi nehote vnesel generalni sekretar košarkarske zveze, naj bi bil odveč.

"Administrativni postopki ne bodo onemogočili nastopa Dončića, Dragića in Čančarja v Stožicah," sporočajo iz reprezentančnega tabora.

Že danes je jasno, da bo, vsaj v primerjavi z objavljenim seznamom 15 košarkarjev, nabor reprezentantov sprva okrnjen. Poleg Žana Marka Šiška, ki ga čaka finale nemškega prvenstva, in morda še koga s klubsko obveznostjo bo zanesljivo manjkala tudi trojica iz lige NBA.

Upamo, da bodo košarkarji zmagali in nas zabavali, kot nas je pred leti Luka. Spomnimo se tega prelepega koša. 

Kdaj se bodo lahko Luka Dončić, Vlatko Čančar in Goran Dragić, ki trenirajo po individualnem programu, pridružili izbrani vrsti, še vedno ni jasno.

Tri tedne pred odprtjem kvalifikacijskih oken namreč Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) nacionalnim zvezam še vedno ni sporočila, kakšni so terminski okviri pri zavarovalninah za košarkarje iz lige NBA in koliko bi morale posamezne zveze doplačati za razširitev osnovnega zavarovalnega paketa.

Strah, da NBA-jevci ne bi nastopili je odveč

“Nekaj se sicer premika, zato upam, da bomo imeli kmalu bolj jasno sliko. A nekaj je jasno. Vprašanja, ki so odprta, se nanašajo predvsem na obdobje priprav. Zato je strah kupcev vstopnic odveč. Nastop Dončića, Čančarja in Dragića v Stožicah ni ogrožen, kot so mnogi podvomili po nedavnih zapisih v medijih,” pojasnjuje direktor reprezentanc Matej Likar.

A Dončićeva usoda še ni povsem jasna, kar pomeni, da so možnosti za njegov nastop na pripravljalni tekmi z Italijo v Trstu, ki bo 25. junija, zelo majhne.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije