31. 5. 2022, 20:10

Lažje je maturirati, kot priti v polfinale Rolanda Garrosa

Profimedia

Najstnica je v četrtfinalu premagala rojakinjo Sloane Stephens in se bo za finale borila z Italijanko Martino Trevisan.

 

Ameriška najstnica Coco Gauff pravi, da je bila njena nedavna matura težja od uvrstitve v polfinale Odprtega prvenstva Francije.

18-letnica se je na Roland Garrosu uvrstila nazadnje z zmago s 7-5 6-2 nad Američanko Sloane Stephens. Gauff je študij združila s tekmovanjem na WTA Touru in diplomirala pred začetkom pariškega turnirja.

Dejala je: "Ali je bilo diplomiranje težje? Ja, ker vem, kako težko se je bilo šolati in igrati tenis po svetu."

Gauffova, ki je debitirala na turnirju WTA pri 14 letih, je dodala: "Igralke se na splošno z življenjem umaknemo izpred oči javnosti in menimo, da je tenis najpomembnejša stvar na svetu. Ni," je dejala Coco. "Da sem dobila srednješolsko diplomo, mi veliko pomeni."

Gauff je leta 2018 osvojila mladinski naslov OP Francije – istega leta je njena nasprotnica v četrtfinalu Stephensova v finalu ženskega posameznika končal na drugem mestu za Simono Halep.

Gauffova je premagala 29-letno Stephensovo in se uvrstila v svoj prvi polfinale na turnirjih za Grand slam proti Martini Trevisan.

Motnja hranjenja je ni ustavila

28-letna Trevisan se je na Roland Garrosu prvič uvrstila med zadnje štiri, potem ko je premagala Leylah Fernandez s 3:1 v nizih.

Italijanka, ki je na 59. igralka sveta in nosi ime po legendarni Martini Navratilovi, je štiri leta preživela stran od tenisa, ker se je borila z motnjo hranjenja. 

V blogu leta 2020 je razložila, kako se je morala prevzgojiti v zvezi s hrano, ker se je "zaprla v svoj kokon", ko so njenemu očetu diagnosticirali degenerativno bolezen.

"Srečna sem na igrišču," je dejala po torkovi zmagi. "Delam to, kar imam rada. Moja preteklost je torej preteklost in pomagala mi je, da sem to, kar sem zdaj."

Svetovna številka 59 je našla zagon, ko je teden dni pred OP Francije osvojila svoj prvi WTA naslov v Rabatu.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk