J. B. | 11. 7. 2023, 09:57

V Srbiji kričijo: "Dno dna, ta človek ne pozna sramu!" Vse to zaradi komentarja o Novaku Đokoviću ...

Profimedia

Na prvi pogled precej nedolžen komentar o tem, kdo je najboljši teniški igralec vseh časov, je v Srbiji sprožil burne odzive.

Večna debata v športu: kdo je najboljši vseh časov? In povsem vseeno je, o katerem športu govorimo. Kdo je najboljši v nogometu? Kdo je najboljši v košarki? Kdo v hokeju na ledu? In tudi - kdo je najboljši v tenisu?

Nadal bi jih imel največ

Toda čeprav so mnenja o tej v številnih pogledih sila subjektivni temi vedno deljena, so v Srbiji prepričani, da v tenisu dvomov ne bi smelo biti. Po njihovem je najboljši kdo drug kot Novak Đoković. In če kdo trdi drugače ... No, potem sledita vik in krik. Tako je bilo tudi v primeru intervjuja, ki ga je dal Toni Nadal, nekdanji trener in stric španskega zvezdnika Rafaela Nadala.

Toni Nadal je - precej pričakovano - podvomil, da je Novak Đoković, ki se trenutno mudi v Wimbledonu, resnično najboljši, čeprav drži, da je med vsemi osvojil največ lovorik. "Mislim, da sta Federer in Nadal pomembnejša za tenis kot Đoković. Federer je imel največji vpliv na šport od vseh. Ko poteka razprava o tem, kdo je najboljši vseh časov, moramo določiti natančna merila. In glede tega se debata nikdar ne zaključi. Kdo je najboljši? Tisti, ki ima svetovni rekord, ali tisti, ki je zmagal na olimpijskih igrah? Ne vem. Mislim, je Federer tisti, ki je uspel igrati na najvišji ravni in ob tem delati težje stvari. Največ je osvojil Đoković, toda kdo ve, kaj bi bilo z Nadalom, če ne bi imel toliko poškodb. Imel bi več naslovov kot vsi ostali," je prepričan Toni Nadal.

Profimedia

Španec še ni imel dovolj: "Kaj bi se zgodilo, če bi Novak več igral na pesku in ne toliko na trdi podlagi? Moj nečak vsako leto odigra tri turnirje za grand slam na podlagi, ki mu ni najljubša, in samo enega na tisti, ki mu je pisana na kožo."

Škandalozno

Toni Nadal je s svojimi besedami razbesnel številne v Srbiji, tudi medije. Kurir mu je recimo sporočil, da je "dno dna" in da "ta človek ne pozna sramu". Njegov intervju je za Kurir "škandalozen", v njem pa naj bi "Đokovića ponižal kot še nikoli". Vse to zato, ker si je upal podvomiti v to, ali je Novak Đoković resnično najboljši vseh časov ...

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk