M. M. | 5. 7. 2022, 15:36

Domov je prišel šele ob 4. uri zjutraj, le nekaj ur pred četrtfinalom Wimbledona

Profimedia

Kyrgios se je po uvrstitvi v četrtfinale spomnil poraza na "All England Clubu" iz leta 2019, ko ga je premagal Rafael Nadal.

Nick Kyrgios si je z zmago nad Američanom Brandonom Nakashimo zagotovil drugi četrtfinale Wimbledona v karieri. Če pa bi morali izpostaviti trenutno "najbolj noro" glavo v svetu tenisa, bi marsikomu na misel prišel 27-letni Avstralec. 

"Tudi ti si bila sinoči v pubu"

Kyrgios se je po uvrstitvi v četrtfinale spomnil poraza v Wimbledonu, ko je izgubil proti Špancu Rafaelu Nadalu. Čeprav mu ni uspelo zmagati, mu je uspela poteza tekme. Nick je izjemno nadarjen teniški igralec in to kaže na vsaki tekmi. Čeprav je v preteklosti imel probleme "v glavi", ga to ni ustavilo pri izvajanju spektakularnih udarcev, kot je ta. 

"Moj agent me je prišel iskati v pub ob štirih zjutraj, da sem lahko tisti dan igral tekmo 2. kroga Wimbledona proti Nadalu na osrednjem igrišču," je dejal Kyrios.

Po tej tekmi ga je na tiskovni konferenci novinarka vprašala, ali misli, da bi lahko igral bolje, če ne bi ponočeval? Kyrgios je novinarko bledo pogledal, kot da jo pozna, potem pa se je spomnil, od kod jo pozna.

"No, sinoči ste bili tudi vi v pubu" je rekel Avstralec, novinarka pa se je posula s pepelom in priznala, da je res.

Počuti se dobro

Meni, da je od tega trenutka prehodil dolgo pot, ki ga je naredila zrelejšega in boljšega igralca. "Počutim se dobro, zrelo in zbrano. Okoli sebe imam veliko ljudi, ki me podpirajo."

Za svoj prvi polfinale turnirjev za grand slam se bo v sredo pomeril s Čilencem Cristianom Garínom.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk