J. B. | 9. 6. 2023, 18:31

Redko videna drama v Parizu: Đoković se je prebil v veliki finale, Alcaraz osvojil srca navijačev

Profimedia

Srbski zvezdnik je zdaj le še korak oddaljen od zgodovinskega dosežka.

Novak Đoković je prvi finalist odprtega teniškega prvenstva v Franciji! To pomeni, da bo v nedeljo lovil že svoj 23. grand slam in če ga bo osvojil, se bo v zgodovino zapisal kot najuspešnejši igralec tenisa vseh časov. Trenutno je pri dvaindvajsetih lovorikah, kolikor jih ima tudi Rafael Nadal.

Srbski zvezdnik je v polfinalu v Parizu premagal vzhajajočega zvezdnika Carlosa Alcaraza, ob tem pa imel tudi zvrhano mero sreče. Mladi Španec je v tretjem nizu začel tarnati zaradi bolečin v gležnju, a kljub temu vztrajal vse do konca. Toda zaključek obračuna je bil bolj kot ne mučenje Alcaraza in lahkoten sprehod Đokovića v veliki finale. A daleč od tega, da bi Đoković užival; več kot očitno je bilo, da mu ni prijetno igrati proti tekmecu, ki preprosto ni bil kos naporom.

Komaj 20-letni Alcaraz, ki velja za enega večjih talentov svetovnega tenisa, je bolečinam navkljub pokazal neverjeten karakter: čeprav niti po naključju ni bil stoodstoten, se ni želel predati. Da se je s tem prikupil tako občinstvu v Parizu kot milijonom po vsem svetu, ni treba poudarjati ...

Đoković se je v veliki finale, kjer ga čaka zmagovalec dvoboja Casper Ruud - Alexander Zverev, prebil z rezultatom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.