R.S. | 9. 8. 2022, 15:57

Napovedala je konec: Serena Williams se poslavlja

Profimedia

Letos je minilo 20 let, odkar je Američanka prvič postala prva igralka sveta. Po več kot četrt stoletja dolgi karieri pa bo zdaj lopar obesila na klin. 

Ameriška teniška superzvezdnica Serena Williams se poslavlja od tenisa, je sporočila na družbenih omrežjih. Podrobnosti o tem, kdaj se bo upokojila, sicer ni sporočila povsem natančno, ameriški mediji, med njimi tudi CNBC, pa so zapisali, da se bo to zgodilo po odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo 29. avgusta.

"Vogue. Naslovnica septembrske številke. V življenju pride čas, ko se moramo odločiti, da gremo v drugo smer. Ta čas je vedno težak, ko imaš nekaj tako rad. Res uživam v tenisu. Zdaj pa se je začelo odštevanje. Osredotočiti se moram na to, da sem mama, na svoje duhovne cilje in končno odkrivam drugačno, a prav vznemirljivo Sereno. Teh naslednjih nekaj tednov bom uživala," je zapisala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

Izjemna športnica

40-letnica je v svoji dolgoletni karieri razburjala z verbalnimi izpadi na igrišču, navduševala s surovo močjo in nenavadnimi opravami, ki so včasih mejile na sporne. 

V karieri je izkušena Američanka, 26. septembra bo dopolnila 41 let, osvojila 23 turnirjev za grand slam, po sedemkrat je bila najboljša na OP Avstralije in v Wimbledonu, šestkrat je slavila na domačem grand slamu v New Yorku, trikrat pa na Rolandu Garrosu.

Na olimpijskih igrah je osvojila štiri zlate kolajne, tri v dvojicah skupaj s sestro Venus, med posameznicami pa je bila najboljša v Londonu pred desetimi leti.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk