M. M. | 9. 8. 2022, 13:44

Visoki ruski politik je Rusa Daniila Medvedjeva obtožil izdaje

Profimedia/fotomontaža

Predstavnik državne dume je najboljšemu ruskemu teniškemu igralcu poslal presenetljivo sporočilo.

Ruski teniški igralec Daniil Medvedjev je na turnirju ATP v Los Cabosu v Mehiki osvojil prvi naslov po lanskem Odprtem prvenstvu ZDA. Pod objavo na Twitterju je Rus zapisal: "Odličen teden v Mehiki!" 

Vendar takšen pozitiven rezultat ni razveselil vseh Rusov. Predstavnik državne dume in član nadzornega sveta nogometnega kluba Khimki Roman Terjuškov je Medvedjevu poslal presenetljivo sporočilo prek svojega Telegram kanala.

"Medvedjevu čestitam za zasluženo zmago, vendar kot večina Rusov nisem gledal njegove zadnje tekme. Potem ko je na zahtevo Zahoda snel rusko zastavo, ga več ne zanimam niti jaz in niti prebivalci naše države," je poudaril Terjuškov, a se pri tem ni ustavil in še naprej kritiziral ruskega teniškega igralca, ker je pristal na igranje na turnirjih pod nevtralno zastavo.

"Res ne razumem, kaj pomeni "ruski teniški igralec". Če živi v Franciji in ima državljanstvo države, ki jo Moskva uradno označuje za sovražno, bi bilo verjetno bolj primerno napisati "francoski teniški igralec ruskega porekla,"" je zaključil Terjuškov.

Dmitrij Sviščev, predsednik odbora državne dume za telesno kulturo in šport, se je odzval in komentiral izjavo namestnika Romana Terjuškova.

"Daniil je lani igral za reprezentanco v Davisovem pokalu. Ne more več igrati za drugo državo. Tako kot mnogi teniški igralci po svetu trenira v Evropi, ZDA in Avstraliji. Ne samo Medvedjev, tudi drugi naši športniki trenirajo tam, kjer jim je najbolj udobno. Ni jasno, kaj je Roman Terjuškov mislil s tem izrazom. Nihče tega ne zna pojasniti, niti sam Roman," je dejal Sviščev.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk