25. 5. 2022, 11:43

Z izjemnim podvigom se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov

Profimedia

Glede na meritve Svetovne deskarske lige (WSL) je nemški deskar izboljšal prejšnji svetovni rekord za nekaj manj kot 2 metra. 

Sebastian Steudtner je podrl Guinnessov svetovni rekord tako, da je deskal na najvišjem valu na svetu. 29. oktobra 2020 je nemški deskar zajahal 26,21-metrski val v Praia do Norte v Nazaréju na Portugalskem.

8. novembra 2017 je Brazilec postavil novo mejo deskanja na velikih valovih na 24,38 metra. Njegov dosežek je ostal nedotaknjen skoraj pet let.

Portugalska arena za surfanje na velikih valovih je nedvomno največji oder za takšne dosežke. Steudtner je postavil nov Guinnessov svetovni rekord med zloglasnim orkanom Epsilon leta 2020 v izjemnih - in redkih - oceanskih in vremenskih razmerah.

Strast se nadaljuje

Nemec je zdaj prejel certifikat Guinnessove knjige rekordov iz rok Walterja Chicharra, župana Nazaréja.

"Zelo sem ponosen. Vse, kar si resnično želiš početi v življenju, je mogoče," je dejal Steudtner.

"Nisem se rodil v deželi z visokimi valovi in ​​kot otrok nisem imel možnosti potovati po svetu in deskati. Imel pa sem motivacijo, da sem se preselil na drugo stran planeta in se posvetil deskanju."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sebastian Steudtner (@sebastiansurfs)

Leta 2001 se je pri 16 letih preselil na Maui na Havaje, kjer je začel svojo kariero deskarja. Steudtner se je v naslednjih letih preživljal kot gradbeni delavec, da je finančno podpiral svojo strast. Izplačalo se je.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu