30. 5. 2022, 15:59

Zgodovinski dvoboj Đokovića in njegovega največjega rivala

Twitter/Shrihari

Nihče v zgodovini tenisa ni imel toliko bojev. Srbski teniški igralec vodi s 30-28 in v dvoboj prvič vstopa kot izrazit favorit.

Čaka nas dvoboj velikanov med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom. Čeprav igrata na pesku, površini, na kateri je Nadal absolutni kralj, daleč najboljši vseh časov, je Đoković v prednosti, vsaj na videz je tako. A je Roland Garros Nadalova "last", saj ga je osvojil kar neverjetnih 13-krat.  

Najbolj spektakularni polfinale v zgodovini tenisa

Nazadnje sta se Đoković in Nadal srečala na lanskem Rolandu Garrosu. To je bil najbolj spektakularen polfinale v zgodovini tenisa in Đoković je zmagal s 3:1 v nizih. Zdaj pa ni favorit zaradi tega dvoboja, ampak zato, ker igra fenomenalno. Španec medtem ni pri najboljših močeh, saj dolg premor zaradi poškodbe stopala, ki ga še vedno muči, je naredil svoje. 

Lahko si predstavljate, kako bo na tekmi z Nadalom, ki je ljubljenec pariškega občinstva. Nadal ni pravi, kar se je videlo na nedeljski tekmi proti mlademu Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu, ki jo je dobil "šele" v petem nizu. 

Se Španec že pogovarja o tem, da bi se poslovil od tenisa?

Težava s stopali je kronična, sčasoma lahko postane le še bolj boleča. Za Nadala je slaba novica napoved, da naj bi bila tekma odigrana zvečer 15 minut pred 21. uro. Potožil je že, da ne mara igranja pod žarometi.

"Ne maram nočnih tekem. To sem rekel drugi dan. Odboj žoge je večji, žoge so počasnejše in vse skupaj postane težje, sploh če je hladneje. Mislim, da je velika razlika med igranjem na igrišču podnevi ali ponoči," je dejal Nadal.

Đoković s tem nima težav. Razen tega, da mu bo verjetno občinstvo spet žvižgalo, a on to obravnava na svoj način.

Nadal ima 21 naslovov za grand slam, Đoković 20. Đoković brani naslov v Parizu in v četrtfinalu je velik favorit. Čeprav je bilo po Odprtem prvenstvu Avstralije vse videti bistveno drugače. Nadal je takrat slavil, izključeni Đoković pa žaloval. 

Poglejte si utrinke ob zaključku njunih dosedanjih dvobojev. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu