11. 7. 2022, 12:09

Zmagovalko Wimbledona novinarji spravili v jok

Profimedia

Ribakina je rojena v Moskvi, od leta 2018 pa igra za Kazahstan, ker jo športno in finančno bolje podpira.

Rusinja s kazahstanskim potnim listom Elena Ribakina je v soboto osvojila naslov v Wimbledonu, saj je v finalu premagala Tunizijko Ons Jabeur.

Na novinarski konferenci po finalu ji ni bilo prav nič prijetno, saj so jo britanski novinarji s kočljivimi vprašanji uspeli spraviti v jok. Eno od vprašanj je bilo, kako bi se na njen uspeh odzvala njena starša.

Kljub vsem prepovedim je vendarle Rusinja osvojila Wimbledon

Eno od vprašanj jo je izzvalo, naj izrazi svoje mnenje o ruski agresiji na Ukrajino in Vladimirju Putinu.

"Oprostite, moja angleščina ni najboljša. Nisem razumela drugega dela vprašanja. Zastopam Kazahstan. Nisem izbrala, kje sem se rodila. Ljudje so verjeli vame, Kazahstan me je podpiral. Tudi danes je bilo veliko podpore, veliko zastav. Torej, ne vem, kako naj odgovorim na to vprašanje," je dejala 23-letnica.

Medtem pa se Rusi veselijo in pravijo, da jim je uspelo osvojiti Wimbledon ne glede na to, da so imeli teniški igralci pod njihovo zastavo prepoved igranja.

"Čudovito! Bravo, Ribakina! Zmagali smo na turnirju v Wimbledonu," je sporočil predsednik ruske teniške zveze Šamil Tarpičev.

Na vprašanje, ali se boji, da bi lahko njeno zmago v Rusiji politično izkoristili, je odgovorila: "Ne vem, kaj se bo zgodilo. Vedno bodo kakšne novice, a glede tega ne morem narediti ničesar."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk