M. M. | 5. 8. 2022, 13:22

Nekdanji svetovni prvak formule 1 bo vozil SUPERAVTOMOBIL, o katerem lahko nekateri le sanjamo

Twitter/Insideevsarg

Mate Rimac premika meje svetovnega avtomobilizma, kar so prepoznali mnogi znani športni zanesenjaki. Tako se je nekdanji nemški dirkač odločil, da bo prvi v vrsti za nov superavtomobil.

Samo en mesec po tem, ko je prvi Rimac Nevera, pripravljen za proizvodnjo, zapustil Rimčevo tovarno v Zagrebu, je bil avtomobil številka ena dostavljen svojemu lastniku - svetovnemu prvaku Formule 1 iz leta 2016 in velikemu zagovorniku trajnostnega gospodarstva.

Preden so avto poslali na njegov dom v Monako, je Nico Rosberg obiskal sedež Rimca na Hrvaškem in iz prve roke pogledal najnovejše dosežke skupine Rimac, piše hrvaška spletna stran Avtomobili. Tako je bil ob pogledu na ta superavtomobil navdušen nemški dirkač, ki ni skrival vzemirjenja.

Predstavlja široko paleto možnosti prilagajanja, ki so na voljo strankam, avtomobil št. 000 – ki ga bo obdržal Rimac – je odet v svetlo zeleno Callisto Green. Za avto št. 001 je Niko izbral bolj agresivno specifikacijo, opisano kot popolna specifikacija Batmobile.

Z zunanjostjo Stellar Black je notranjost oblazinjena s črno alkantaro, s subtilnim podpisom Nica Rosberga na plošči naslona za roke, ki označuje avto 001/150. Prva Nevera v lasti kupca bo v kneževini Monako, Rosbergovem domu, s čimer bo prvi povsem električni hiperavtomobil v državi.

S 1914 konjskimi močmi lahko Nevera pospeši od 0 do 100 km/h v 1,85 sekunde in je bila v svojem razredu na več svetovnih tekmovanjih priznana kot najboljši avtomobil.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu