9. 6. 2024, 12:10 | Vir: STA

Kek pred EP v nogometu toplo-hladen: "Skrbi me, da nekateri še niso ..."

Borut Zivulovic/Bobo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčiji po prvem delu priprav, ki so jih igralci opravili na Brdu pri Kranju, in dveh pripravljalnih tekmah proti Armeniji in Bolgariji toplo-hladen, kar zadeva splošen vtis.

Slovenija je ob intenzivnih treningih Armenijo premagala z 2:1, proti Bolgarom pa igrala 1:1. Po obeh tekmah je selektor izpostavil, da ga je zmotilo kar nekaj stvari, z nekaterimi pa je bil zadovoljen. Plusi in minusi so tipični za tovrstne tekme, je pojasnil Kek.

Zadovoljstvo je izpostavil pri nizu neporaženosti, ki zdaj traja šest tekem, na zadnjih 12 tekmah pa je Slovenija le enkrat izgubila.

Bobo

"Po eni strani je v redu, da smo nadaljevali niz neporaženosti, po drugi strani pa sem nezadovoljen, ker nismo premagali Bolgarije. Občutek sem imel, da so igralci imeli v glavah le misel, da tekmo preživijo," je po sobotnem obračunu dejal Kek.

Poudaril je, da je bila to resda zadnja tekma pred EP, vendar bi morali igralci precej stvari narediti bolje.

Veseli ga, da so nekateri nogometaši odigrali potrebne minute za potrditev vračanja na pravo raven. "V redu je, da je David Brekalo odigral celo tekmo, da je Benjamin Šeško brez težav igral 70 minut. Skrbi pa me, da nekateri še niso v želenem stanju," je potarnal.

Borut Zivulovic/Bobo

Vprašljivi so predvsem Miha Blažič, Benjamin Verbič in Petar Stojanović. Pri slednjem so opravili magnetno resonanco, ki sicer ni pokazala hujših težav, a vendarle to pomeni izpad treninga.

"Upam, da bo čim prej jasno glede njegovega stanja. Verbič in Blažič pa sploh ne trenirata. Mi je pa tekma pomagala vsaj za vpogled v Brekala, Šeška in tudi Erika Janžo."

Pojasnil je, da lahko pri teh, ki so v dvomih, počaka še dan, dva ali tri, če ne bodo v redu, pa bodo sledile menjave v ekipi.

Borut Zivulovic/Bobo

Pristavil pa je tudi to, da mu ni bilo všeč, da menjave na tekmi z Bolgari niso prinesle želenega. "Vem, da je bilo vroče, da je neugoden termin, ampak sem pričakoval več," je priznal in dodal, da je pripravljenost na primerni ravni, manjkalo pa je več angažiranosti pri nekaterih.

Najtežji del priprav pa je mimo. "Doslej je bil fokus na količini treninga in kakovosti izvedbe, zdaj se osredotočamo na prvega tekmeca na EP," je o načrtih za prihodnje dni spregovoril selektor.

Borut Zivulovic/Bobo

"Treba bo izkristalizirati tiste, ki bodo sposobni igrati na zahtevani ravni. Na teh tekmah nismo razkrili vsega, zdaj pa bomo s treningi, usmerjenimi v taktične zadeve, poskusili vse skupaj brez živčnosti pripeljati v položaj, ko bomo lahko pokazali, česa smo zmožni," je dejal Kek.

Pojasnil je še, da bi bile lahko prekinitve njihovo močno orožje v napadu, bo pa treba bolje reagirati pri prekinitvah v obrambi, saj so imeli v zadnjem obdobju v tem pogledu nekaj težav.

Slovenska vrsta bo v torek odpotovala v Nemčijo, kjer jo 16. junija v Stuttgartu čaka tekma proti Danski, 20. junija v Münchnu proti Srbiji, 25. junija pa v Kölnu proti Angliji.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac