Uredništvo | 14. 6. 2024, 12:05

Začenja se Euro 2024: preverite, kje lahko spremljate prenose tekme nogometnega evropskega prvenstva

Profimedia

Preverite, kje lahko spremljate prenose tekem Eura 2024.

V petek se bo v Münchnu s tekmo med Nemčijo in Škotsko začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Gre za enega največjih športnih dogodkov, ki si ga bo v živo ogledalo več milijonov ljudi, številni pa bodo mesec dni kakopak prikovani tudi pred TV-ekrane. Kot zanimivost povejmo, da si je tekme Eura 2020 prek televizijskih sprejemnikov po vsem svetu ogledalo kar 5,2 milijarde nogometnih navdušencev! Letos ne bo nič drugače, a je hkrati res, da so Slovenci še nekoliko bolj nestrpno odštevali do začetka Eura 2024. Zakaj, je povsem jasno: po dolgih 24 letih bo na prvenstvu stare celine sodelovala tudi slovenska reprezentanca.

Profimedia

Zasedba selektorja Matjaža Keka, ki je na Euro 2024 odpeljal 26 nogometašev, bo uvodno tekmo odigrala v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko. Drugo tekmo na prvenstvu bo Slovenija odigrala 20. junija proti Srbiji, tretjo 25. junija proti Angliji.

🎯 Začenja se Euro! Postani najboljši selektor in se poteguj za bogate nagrade

V Nemčijo naj bi po podatkih Nogometne zveze Slovenije odpotovalo med 40.000 in 50.000 Slovenci, vsi tisti, ki bodo ostali doma, pa bodo lahko v tekmah tako Slovenije kot tudi drugih reprezentanc uživali pred TV-zasloni. Pravico za prenos vseh 51 tekem evropskega prvenstva je v Sloveniji pridobil Sportklub, prav tako pa bo po eno tekmo na dan prenašala tudi RTV Slovenija. Ogled tekem bo torej možen na dveh televizijskih postajah, a z dodatkom, da je le Sportklub tisti, ki bo predvajal prav vse obračune.

Uvodno tekmo Eura 2024 si boste lahko ogledali na programu SK1 in tudi na TV Slovenija 2. Na obeh kanalih bo predvajana tudi nedeljska tekma med Slovenijo in Dansko. 

Profimedia

Velja poudariti, da bodo v nekaterih slovenskih mestih pripravili ogled nogometnih tekem na prostem. V Ljubljani je velik zaslon postavljen na Pogačarjevem trgu, v Mariboru na Grajskem trgu, v Kopru bodo tekme slovenske reprezentance predvajali na Ukmarjevem trgu, v Brežicah pa si boste lahko na tamkajšnjem stadionu ogledali tekme Španija - Hrvaška, Italija - Albanija, Slovenija - Danska, Srbija - Anglija, Hrvaška - Albanija, Nemčija - Madžarska, Škotska - Nemčija, Slovenija - Srbija, Danska - Anglija, Italija - Španija, Hrvaška - Italija in Slovenija - Anglija.

Po stari navadi ogled tekem organizirajo tudi številni gostinski lokali po vsej državi. Skratka, naj se mesec dni trajajoča nogometna mrzlica začne!