K. Ž. | 20. 6. 2024, 11:23

München kaj takšnega še ni videl: trume slovenskih navijačev zavzele Marienplatz (VIDEO)

Uredništvo

Številni nogometni navdušenci že odštevajo ure do dvoboja med Slovenijo in Srbijo, medtem pa v Münchnu vlada prav slovensko vzdušje.

Goreči nogometni navijači že odštevajo ure do naslednje tekme, v kateri se bo Slovenija pomerila s Srbijo. Težko pričakovana tekma se bo odvijala ob 15. uri v priznani Allianz Areni v Münchnu, za pričakovati pa je celo več kot 20.000 obiskovalcev iz dežele na sončni strani Alp. Številni navijači so se že v zgodnjih jutranjih urah odpravili v München. Kot smo poročali, so se nekateri tja odpravili s posebnim navijaškim vlakom, spet drugi pa z avtobusom ali pa s svojim osebnim prevozom. 

Kljub načinu prevoza pa je eno gotovo: München še nikoli ni videl toliko Slovencev na enem kupu kot pa danes. Že zdaj pa je vzdušje v bavarski prestolnici nepredstavljivo in neprimerljivo s čimerkoli drugim. Kot je razvidno iz posnetkov, ki nam jih je posredovala naša ekipa, so Slovenci množično zavzeli münchensko podzemno železnico ter seveda osrednji trg Marienplatz.

Trume dolgih kolon Slovencev spremlja navijaško vzklikanje in ploskanje. Številni skandirajo "Mi Slovenci", medtem ko drugi navdušeno hupajo. V zraku plapolajo slovenske zastave, povsod pa lahko vidimo slovensko obarvane drese, ki ponosno oznanjajo podporo slovenski nogometni ekipi.

Ta tekma pa bo izjemno pomembna za Slovence, saj bi se z osvojenimi tremi točkami uspešno prebili na prag osmine finala. Ta uspeh pa bi Slovencem prineslo tudi veliko finančno nagrado. 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak