Uredništvo | 11. 9. 2024, 21:00

Novo luksuzno vozilo znanega dirkača že po prvi vožnji odpeljali z vlečno službo

Profimedia

Fernando Alonso, dirkač ekipe Aston Martin v formuli 1, se je pred nedavnim razveselil svojega novega jeklenega konjička, ki mu ga je podaril njegov delodajalec, a že po nekaj dneh so luksuzno vozilo opazili naloženo na tovornjaku vlečne službe. Kaj se je zgodilo?

Dvakratni svetovni prvak, ki je pri svojih 42-ih trenutno najstarejši aktivni dirkač v kraljici motošporta, je pred nedavnim prejel hiperšportno vozilo Aston Martin Valkyrie, ki mu ga je podarila njegova ekipa. Dostavili so mu ga pred enega znanih hotelov v kneževini Monako.

Aston Martin

Z novo pridobitvijo se je Fernando Alonso pohvalil na družbenih omrežjih. "Težko je ubesediti, kako zelo sem se veselil tega dne, ko lahko končno sedem za volan svoje lastne Valkyrie, avta, pri nastanku katerega sem tesno sodeloval z ekipo. Valkyrie je resnično cestni dirkalnik, narejen z vsem znanjem, ki ga je Aston Martin pridobil z izkušnjami v formuli 1. Komaj čakam, da ga preizkusim," je zapisal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Kratkotrajno veselje

Kazalo je, da je bilo preizkušanje Valkyrie le kratkotrajno, saj so Monačani že kmalu opazili avto parkiran ob cesti, Alonso pa je na pomoč poklical vlečno službo, ki je njegovo vozilo odpeljala do njegove garaže.

@doriannmc 4M € Fernando Alonso’s Aston Martin Valkyrie down one hour after the car was delivered 🤦🏼‍♂️ #monaco #montecarlo #cars #supercars #hypercars #astonmartin #valkyrie #fernandoalonso ♬ Big Dawgs - Hanumankind & Kalmi

A če so se škodoželjneži smejali ob dirkačevih težavah, so se jim kmalu povesili nosovi. Kot so potrdili iz Aston Martina, se Alonsov avto ni pokvaril, niti ni bil poškodovan v trčenju. Alonso ga je po prevzemu odpeljal na kratko preizkusno vožnjo po ulicah Monaka, nato pa ga je dal s pomočjo vlečne službe odpeljati na varno.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem