Uredništvo | 8. 6. 2024, 14:30

Po amaterski tekmi v smučarskih skokih se v Mostecu obeta še nastop profesionalnih skakalcev

FlightFest

Nastopili bodo Lovro Kos, Timi Zajc, Nika Križnar in drugi, ki bodo metre na skakalnici nabirali za dober namen.

Po petkovi tekmi amaterjev na 2. FlightFestu, ki je po besedah prirediteljev dokazala, da lahko vsak smučar po enem treningu varno skoči na skakalnicah do 60 metrov, bodo danes na na tradicionalni Reviji skokov na skakalnicah Smučarsko skakalnega kluba Ilirija v Mostecu nastopili še profesionalni smučarski skakalci. Ti bodo med drugim zbirali sredstva za mladinski kamp v Planici.

Zanimanje za treninge se je letos potrojilo

"Sončen zgodnjepoletni petek je na 2. Flight Fest v skakalni center SSK Ilirija pritegnil lepo število glasnih navijačev, najpomembnejši podatek pa je, da se je letos število 'hobi kondorjev' na treningih in tekmi potrojilo," so zapisali prireditelji dogodka. 

FlightFest

"Veseli me, da se je ideja prijela. Številni ljubitelji smučarskih skokov želijo doživeti to izkušnjo pa doslej niso imeli priložnosti, da to naredijo organizirano in varno, s pomočjo vrhunskih trenerjev in skakalcev. Zanimanje za treninge se je letos potrojilo, tekmovalo je tudi nekaj lanskih povratnikov, in vse je teklo gladko," pa je povedal idejni oče FlightFesta Aleš Prestor in poudaril, da so cilj projekta predvsem zabava, rekreacija in promocija smučarskih skokov. 

Kdo so bili tokratni zmagovalci?

Tekmovalci so točke nabirali s samo izvedbo skokov, zabavno opravo in glasnostjo kluba navijačev, zmagovalca pa je določil končni seštevek točk. Letos je slavil Jan Golob, drugi pa je bil Tine Bogataj, ki je sicer brat dvakratne olimpijske šampionke Urše Bogataj. Tretje mesto je osvojil Luka Pančur. Tekmovalce so ocenjevali svetovni mladinski prvak Maksim Bartolj, srebrni olimpijec Lovro Kos in najboljša slovenska nordijska kombinatorka, Ema Kos.

FlightFest

"Veliko pozornosti pa je na letošnji tekmi pritegnil tudi Kristijan Koren, sveži kolesarski upokojenec, še predlani državni prvak v cestni dirki, ki je v ekipi Bahrain Merida pedaliral tudi z Matejem Mohoričem," so zapisali prireditelji in dodali, da ima Koren rad take izzive. Čeprav je za tekmo izvedel šele pred nekaj dnevi, mu je uspelo ujeti zadnji obvezni trening pred tekmo.

Po Korenovih besedah vse skupaj preprosto in varno

"Zakaj pa ne? Če je lahko Primož Roglič prestopil med kolesarje, potem lahko tudi jaz med smučarske skakalce. Konec koncev, če tukaj padeš, si sam na travi, v kolesarstvu imaš na asfaltu in v skupini ob tem manj kontrole," se je na dogodku pošalil Koren in dodal, da je ob pomoči profesionalcev vse skupaj preprosto in varno. "Po ogrevanju in treh spustih po hrbtišču sem že skakal na 20-metrski skakalnici in ja, vse skupaj je zelo zanimiva in zabavna izkušnja," je zaključil.

Pod skakalnico se je zbralo lepo število glasnih navijačev.

Pod skakalnico se je zbralo lepo število glasnih navijačev.

FlightFest

Danes ob 17. uri se bodo na tradicionalni Reviji skokov pomerili še najboljši slovenski orli. Na dogodku bodo med drugim zbirali sredstva, s katerimi bodo za mlade upe slovenskih smučarskih skokov organizirali štiridnevni kamp v Planici. Za vsak preskočeni meter bo Pivovarna Laško v sklad prispevala en evro. Metre in evre bodo nabirali tudi Lovro Kos, Timi Zajc, Žak Mogel, Žiga Jelar, Nika Križnar, Katra Komar in Taja Bodlaj.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca