Uredništvo | 6. 6. 2024, 14:08

Priložnost za ljubitelje smučarskih skokov, ki bi se radi preizkusili na skakalnici (ali pa le družili z našimi skakalci)

Profimedia

Skočil bo tudi eden od naših vrhunskih kolesarjev.

Ljubitelji smučarskih skokov bodo ta konec tedna v Ljubljani prišli na svoj račun na dveh dogodkih, ki bosta potekala v sklopu Festivala Mostec. Na prvem se bodo pomerili amaterji, na drugem pa pravi skakalci, od mladih slovenskih upov pa vse do naših reprezentantov

Novopečeni smučarski skakalec Kristijan Koren.

Novopečeni smučarski skakalec Kristijan Koren.

FlightFest

Skočil bo tudi Kristijan Koren

Posebno zanimiv bo petkov FlightFest, kjer se bodo imeli možnost v smučarskih skokih preizkusili vsi, ki bodo to želeli, ne glede na starost, obljubljajo prireditelji. Pripravljajo pa tudi presenečenje: kot skakalec se bo preizkusil tudi vrhunski slovenski kolesar Kristijan Koren.

Prireditelji 2. FlightFesta, ki se bo odvijal na skakalnicah Smučarsko skakalnega kluba Ilirija v Mostecu, so prepričani, da lahko vsak rekreativni smučar po enem treningu z licenciranim trenerjem v alpskih pancarjih varno skoči na manjših skakalnicah. V Mostecu imajo sicer tri naprave, ki so visoke 20, 40 in 60 metrov.

 

FlightFest

Koren, ki je predlani postal kolesarski državni prvak v cestni dirki, je skakalni trening že opravil in je pred petkovo tekmo povedal: "Po pripravi s trenerjem, sem se trikrat spustil po hrbtišču, potem pa že skočil na 20-metrski skakalnici. Ko enkrat poizkusiš, ni to nič takega, je pa zabavno." Lani sta izziv brez težav opravila tudi Jože Robežnik in Cool Mamamcita.

Priložnost za druženje s slovenskimi skakalci

O skakalni formi Kristijana Korena je nekaj besed povedal tudi nekdanji smučarski reprezentant in dvakratni mladinski svetovni prvak Bor Pavlovčič: "Petkova tekma bo zelo zanimiva, saj imamo letos trikrat več prijav, kot lani. Kristijan pa zna lepo poslušat in naredi, kar se zmenimo, tako da je prijetno delati z njim. Ta trenutek je zagotovo že pripravljen za kakšno veteransko tekmo." 

Utrinek z lanskega FlightFesta.

Utrinek z lanskega FlightFesta.

FlightFest

Po petkovi tekmi amaterjev pa se bodo v soboto na reviji skokov poleg mladih upov tega športa med seboj pomerili tudi znani slovenski skakalci Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc, Žak Mogel, Žiga Jelar, Nika Križnar, Katra Komar, Taja Bodlaj in drugi. "Oba dogodka bosta tudi priložnost za druženje z našimi skakalci, ki pozimi za to nimajo prav veliko časa," obljubljajo prireditelji.

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh