E. Č. | 1. 10. 2024, 10:20

Leto dni po smrti legendarnega nogometaša prebrali oporoko: šok, ko so izvedeli, kaj jim je zapustil

Profimedia

Danes pred stadionom enega največjih klubov na svetu stoji njegov kip.

Nogometno žogo je brcal, ko so bili nogometaši še bolj kot ne amaterji. Igrali so za drobiž, bili so daleč, daleč stran od standarda, v katerem uživajo današnji nogometni zvezdniki. Ti služijo bajne milijone, nekoč pa je bilo - kot rečeno - drugače. Kljub temu je Francis Lee, legendarni golgeter angleškega velikana Manchester Cityja, za čas svojega življenja več kot očitno zaslužil veliko. Zelo veliko.

Ko so leto dni po njegovi smrti - umrl je v 80. letu starosti za posledicami hude bolezni - prebrali njegovo oporoko, je bil marsikdo dejansko v šoku. 27-kratni angleški reprezentant je za sabo pustil več kot 1,9 milijona evrov, kar je za nogometaša, ki je blestel predvsem v šestdesetih in sedemdesetih preteklega stoletja, brez dvoma ogromen znesek.

Profimedia

Večino zneska je nogometaš, ki je za City zabil 112 golov na 249 tekmah in pustil tako velik pečat, da pred klubskim stadionom danes stoji njegov kip, zapustil svoji ženi in svojim trem otrokom, hkrati pa je po 120.000 evrov zapustil tudi bratu Trevorju, svakinji Pameli in snahi Sonii. Njegov najstarejši sin Gary bi moral prejeti 300.000 evrov, a je lani umrl. 

Velja dodati, da Francis Lee ni bil le vrhunski nogometaš, temveč se je v poznejših letih svojega življenja dokazal tudi kot uspešen poslovnež. Denar, ki ga je zaslužil z brcanjem žoge, je vložil v papirniški posel, ustanovil je podjetje, ki je proizvajalo toaletni papir in papirnate brisačke. Podjetje je svoja vrata zaprlo leta 2003, Francis Lee pa naj bi prav s tem poslom postal milijonar.

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave