N. Vo. | 30. 7. 2024, 14:15

Neverjetno: fotografija z olimpijskih iger tako osupljiva, da so menili, da je lažna

profimedia

Neverjetni surfer Gabriel Medina je na olimpijskih igrah navdušil s skoraj popolnim valom in epsko fotografijo.

Na olimpijskih igrah v Parizu 2024 je brazilski surfer Gabriel Medina poskrbel za zgodovinski trenutek, ki je navdušil občinstvo po vsem svetu. Njegova neverjetna vožnja po valu je postala viralna, ne le zaradi rekordne ocene, temveč tudi zaradi osupljive fotografije, ki jo je mnogi sprva označili za lažno.

Med ponedeljkovim tekmovanjem v Teahupo'oju v Tahitiju, ki je kar 16.000 kilometrov oddaljen od Pariza - je Medinas svojo vožnjo na tretji tekmi moškega kroga postavil nov mejnik v zgodovini olimpijskih iger. Čeprav je začel slabo s samo 2,50 točke na svojem prvem valu, je nato z drugo vožnjo dosegel izjemnih 9,90 točke, kar je le za las zgrešilo popolnih 10 točk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Medina (@gabrielmedina)

30-letni Medina je ujel val, se skril v tunel vala in nato iz njega prišel z obema rokama v zraku, s čimer je sodnike pozval k najvišji oceni. V trenutku slavja je usmeril svojo desko proti vrhu vala in nato skočil čez vrh, pri čemer je nekaj sekund lebdel v zraku. Med letom je z eno roko kazal navzgor, njegova deska pa mu je sledila, kar je ustvarilo vtis, da oba brez truda lebdita nad vodo.

Če rekordna ocena 9,90 ni bila dovolj, je Medina s to vožnjo verjetno osvojil tudi nagrado za najboljšo fotografijo olimpijskih iger. Osupljiv posnetek je naredil francoski fotograf Jérôme Brouillet, ki je fotografiral iz deske blizu Medine. Mnogi so se sprva spraševali, ali gre za fotomontažo ali izdelek umetne inteligence, drugi pa so jo okronali za "fotografijo olimpijskih iger". Na družbenih omrežjih so uporabniki izražali navdušenje. Eden od njih je zapisal: "Veste, da je fotografija vrhunska, ko ljudje mislijo, da je ponarejena."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UM DIA EU QUEBREI (@um_dia_eu_quebreiofc)

Drugi komentarji so bili prav tako navdušeni: "Noro." "Fotografija življenja." "Ko ljudje sprašujejo, kaj je Aura, jim pokažite to fotografijo." "Noro, izgleda ponarejeno." "To mora biti najboljši posnetek fotografa vseh časov. Kakšna fotografija, Jérôme Brouillet."

Brouillet je bil izjemno zadovoljen z rezultatom, poroča The Sun, in pojasnil, kako mu je uspelo ujeti ta neverjetni trenutek: "Pogoji so bili popolni, valovi so bili višji, kot smo pričakovali. Ko je Medina prišel izza vala, sem naredil štiri posnetke in eden izmed njih je bil ta. Ni bilo težko posneti fotografije, šlo je bolj za predvidevanje trenutka in kje bo Gabriel končal val."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SurferToday.com (@surfertoday)

Medina, ki se je s skoraj popolnim valom uvrstil v četrtfinale, je bil nadvse zadovoljen. Za Olympics.com je povedal: "Bilo je neverjetno dobiti tako dobre valove in skoraj doseči popolno desetko. To je res uresničitev sanj, da lahko tekmujem na takih valovih na olimpijskih igrah. Zelo sem srečen, da sem del tega."

Medina se bo zdaj pomeril s svojim rojakom Joaom Chianco, potem ko se je uvrstil s skupno oceno 17,40 točke. Njegova epska vožnja pa je zasenčila strašljiv incident, v katerem je deskar Jack Robinson skoraj utonil, ko so ga ogromni valovi vrgli v morje. Poleg tega je na prvi dan tekmovanja nemški deskar Tim Elter doživel sramoten trenutek, ko so mu padle kopalke in razkrile njegovo zadnjico.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković