K. Ž. | 29. 6. 2024, 09:00

Dragić iskreno o prelomnem Carigradu in kako je tragedija zaznamovala spektakularen nastop

Sami Rahim

Goran Dragić je v podkastu za N1 spregovoril o svojih največjih uspehih in družinskem življenju.

Goran Dragić velja za košarkarsko legendo, njegov uspeh pa je za vzgled številnim otrokom, ki si želijo v odraslem življenju igrati košarko. Tokrat je Dragić sodeloval v podkastu za portal N1, kjer je spregovoril o svojem življenju in športnih uspehih. Kot je povedal, njegov sin Mateo ne gre ravno čisto po očetovih stopinjah, saj trenira nogomet, medtem ko njegova hčerka Victoria trenira ritmično gimnastiko.

V nadaljevanju je Dragić povedal, da vedno s ponosom igra za Slovenijo, a njegova pot do "leaderja", kot jo je imel v Carigradu leta 2017, ko je Slovenija osvojila evropsko prvenstvo, je bila dolga. Dejal je, da se je s pomočjo drugih dejavnikov nekako naučil te vloge.

KZS

Čeprav je bila zmaga zgodovinska, pa je ta od Dragića zahtevala veliko. Takrat je namreč rekel, da ni vedel, od kod je dobil energijo, ampak je ta prišla ven iz sanj, ki jih je sanjal toliko časa. V nadaljevanju je povedal, da je empatijo do soigralcev in tekmecev dobil od staršev. "Res je, da pred finalom sem se tudi nekako dal v obe situaciji. Če zmagamo, pa če izgubimo. Vem, da kot otrok pri 12 letih, ko sem sanjal v tem trenutku, si nekako nisem predstavljal, kaj vse bom moral dati skozi, da pridem do tega trenutka. Ko je končno prišel ta trenutek, nekako ne znaš ven iz sebe in ne znaš uživati v tem trenutku. Navzven je vse lepo izgledalo, osvojili smo zlato kolajno. Ne vem, če ljudje vedo. Dedek mi je umrl pet dni pred evropskim, takrat je bila velika šansa, da ne grem," je povedal.

Dejal je tudi, da je to le šport, in da so družinske zadeve veliko pomembnejše. Vseeno pa je hvaležen za možnost, da je lahko v tistem trenutku pustil svoj pečat.

Najpomembnejša je družina

Čeprav je košarki posvetil svoje celo življenje, pa zdaj ni več v ospredju njegovega življenja, saj se je čez leta naučil, da "košarka ni vse". "Družina, hčerka, sin, brat, oči, mami, to je tisto, kar je najbolj pomembno. Ampak včasih malo pozabimo na te stvari, smo bolj fokusirani na nekatere stvari, ki so ti v tistem trenutku bolj pomembne, ampak na koncu vidiš, da ni to tako, da so te stvar bolj pomembne. Potem ti je mogoče tudi bolj žal, da nekaterih stvari nisi drugače naredil, da nisi bil bolj povezan, bolj odprt, da si nisi vzel več časa za to," je pojasnil.

V nadaljevanju podkasta, ki si ga lahko ogledate, je Dragić spregovoril tudi o svojem novem družinskem življenju ter o svojem otroštvu. Beseda pa je nanesla tudi na politiko.

Možnost, da osvojite podpisano žogo

Na portalu Metropolitan pa smo pripravili tudi nagradno igro, s katero lahko osvojite podpisano žogo Dragića.

Sami Rahim

Kako sodelujete v nagradni igri?

Za vas smo pripravili nagradno vprašanje, ki se glasi: "Zakaj si prav vi zaslužite podpisano košarkarsko žogo Gorana Dragića?"

Nagradna igra poteka en teden, vaše izvirne odgovore pa sprejemamo do petka, 5. julija, ko bomo izžrebali srečnega nagrajenca.

Če želite sodelovati, sledite tem korakom:

Všečkajte objavo o nagradni igri na naši Facebook strani Metropolitan
Delite objavo med svoje Facebook prijatelje
V komentar pod Facebook objavo zapišite odgovor na vprašanje: "Zakaj si prav vi zaslužite podpisano košarkarsko žogo Gorana Dragića?"
Srečnega nagrajenca bomo razglasili 5. julija enkrat po 12. uri na naši Facebook strani. Srečno!!!
Pogoje za sodelovanje v nagradni igri si lahko preberete TUKAJ.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec