R.S. | 7. 9. 2024, 08:27

Solze so tekle v potokih: paraolimpijski prvak po zmagi naredil nekaj, česar ni pričakoval nihče

Profimedia/Instagram/teamusa/fotomontaža

Njegova gesta je ganila mnoge. 

Ameriški atlet Hunter Woodhall se je znova znašel v središču pozornosti. Avgusta letos je močno navijal za ženo Taro Davis, ki je na olimpijskih igrah v Parizu zmagala v skoku v daljino, nato pa mu stekla v objem. Posnetki zaljubljenega para so zaokrožili svet. 

Mesec dni pozneje je tudi sam osvojil zlato medaljo. Na paraolimpijskih igrah v Parizu je v teku na 400 metrov premagal vso konkurenco. Po zmagi je 25-letnik s svojega dresa strgal številko in kameram pokazal sporočilo, ki ga je napisal na hrbtno stran. "Wyatt Woodhall: ta je zate," je pisalo na hrbtni strani številke. Wyatt Woodhall je njegov stric, ki je leta 2021 umrl po dolgotrajnem boju z rakom, poroča Los Angeles Times.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team USA (@teamusa)

"Wyatt je bil najbolj nesebičen človek v mojem življenju. Imel je tako velik vpliv na moje življenje. Bil je zraven, ko so se moji starši morali soočiti z odločitvijo, da mi amputirajo noge. On in preostali člani družine so bili skupaj pri tej preizkušnji," je paraolimpijski prvak povedal za MontanaSports.com. 

Po sedmih letih še vedno zaljubljena

Ko se je Woodhall poklonil stricu, je stekel v objem ženi, ki ga je čakala na tribunah. Zakonca sta se spoznala 2017 in se zaljubila. Pet let pozneje sta se poročila. Že več let skupaj trenirata in se spodbujata. Po zmagi Davisove je Woodhall na družbenih omrežjih zapisal: "Nimam besed, s katerimi bi opisal, kako zelo sem ponosen nate. To ni bila sreča, to si si zaslužila. Disciplina, delovna etika in pogum. To je tvoj trenutek."

Profimedia

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec