N. V. | 4. 9. 2024, 11:10

Samo še nekaj ur nas loči do začetka lige narodov, Jan Oblak pa zaradi bolezni leži v postelji

Profimedia

Bo igral na tekmi Slovenija-Avstrija?

5. septembra se začne liga narodov, slovenska nogometna reprezentanca pa bo prvo tekmo na tem tekmovanju odigrala v petek, 6. septembra, proti Avstriji. Čeprav je dogodek težko pričakovan, saj so slovenski nogometaši po prihodu z evropskega prvenstva v nogometu navijačem obljubili, da bodo v ligi narodov pokazali še večjo odločnost in moštveni duh ter se še bolj borili za nove zmage in priložnosti za odmevne dosežke, zdaj marsikdo trepeta, saj še ni povsem jasno, kdo bo stal med vratnicama Slovenije.

Jan Oblak je zbolel

Kapetan in vratar slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak je namreč zbolel. Legenda Atletica iz Madrida ima trebušno virozo, poroča Planet nogomet.

Jan Oblak

Jan Oblak

Profimedia

Kdo ga bo nadomestil med vratnicama Slovenije?

Če bo (vsaj) za tekmo z Avstrijo, ki bo v Stožicah že čez nekaj ur, selektor Matjaž Kek primoran izbrati novega vratarja, bo izbral Korošca iz vrst Olimpije: Matevža Vidovška. Čeprav dosežki Oblaka govorijo sami zase, ne dvomimo, da se bo tudi Vidovšek dobro izkazal. Je namreč v odlični formi. V golu Olimpije je na 13 tekmah ubranil kar 85 odstotkov vseh strelov, devetkrat ni prejel niti enega gola, v povprečju pa se njegova mreža zatrese 0,38-krat na tekmo.

Če Jan Oblak zaradi bolezni ne bo mogel igrati, bo med vratnicama Slovenije stal Matevž Vidovšek.

Če Jan Oblak zaradi bolezni ne bo mogel igrati, bo med vratnicama Slovenije stal Matevž Vidovšek.

Profimedia

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec