J. B. | 4. 6. 2024, 08:00

Cristiano Ronaldo bi za soigralca lahko dobil Slovenca: v igri dvoletna pogodba za kar 80 milijonov evrov!

Profimedia

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov bi že v kratkem lahko postal soigralec kultnega portugalskega superzvezdnika.

Na Brdu pri Kranju je v zadnjih dneh pestro in živahno, da bi bilo težko bolj. Pod gorenjskimi gorami se pripravlja slovenska nogometna reprezentanca, pred katero je nekaj posebnega. Nekaj odmevnega. Čez manj kot 14 dni se bo v Nemčiji začelo evropsko prvenstvo, po dolgih 14 letih bo na velikem nogometnem tekmovanju sodelovala tudi Slovenija. Eden glavnih slovenskih adutov v Nemčiji bo brez dvoma Jan Oblak, izjemni vratar, pred katerim je tako ali drugače sila pestro poletje.

Škofjeločana najprej čaka dokazovanje na Euru 2024, nato pa bo več kot očitno urejal tudi svoj klubski status. Čeprav ima z Atleticom podpisano pogodbo, so mu v Madridu med vrsticami namignili, da je morda napočil pravi trenutek za prestop drugam. Jan Oblak sodi med najbolje plačane nogometaše Atletica, ki želi zmanjšati stroške, prav zato želi prodati nekaj svojih najboljših posameznikov.

Ali bo Jan Oblak zares odšel ali ne, bo zanimivo videti, v vsakem primeru pa se zdi, da bo lahko izbiral med številnimi ponudbami. Otoški mediji so nedolgo tega omenili, da je Jan Oblak tarča Chelseaja, nasploh ga naj bi igranje v premier ligi še kako zanimalo. Toda hkrati mu pravo bogastvo ponujajo tudi v … Savdski Arabiji!

Jan Oblak ima na mizi bajno ponudbo

Jan Oblak je po poročanju lokalnih medijev prestopna želja nikogar drugega kot Al Nassra, pri katerem blesti Cristiano Ronaldo. Slednji je tudi letos ostal brez naslova prvaka, uprava kluba je prepričana, da ne bo dovolj zgolj zvezdnik v napadu, marveč ga potrebuje tudi v golu. In tarča je že izbrana. Jan Oblak.

Nekdanji član Olimpije naj bi imel na mizi dvoletno pogodbo, ki bi mu – verjeli ali ne – prinesla neverjetnih 80 milijonov evrov! Zdi se seveda ogromno in tudi je ogromno, a za Savdsko Arabijo to ni nič posebnega. Tamkajšnji šejki so prav z denarjem v ligo pripeljali številne evropske zvezdnike, ki so v prvi vrsti zavohali priložnost za lahek zaslužek v državi, v kateri nogomet brez dvoma ni na tako visoko ravni, kot je na stari celini.

Jan Oblak naj bi bil sicer tarča tamkajšnjih klubov že lani poleti, ko naj bi prav tako prejel nekaj sila mamljivih ponudb, ki pa jih je zavrnil, saj je ocenil, da še ni napočil trenutek za slovo od Evrope.

Kakorkoli, Jan Oblak ima pred sabo pestro poletje, že danes pa bo spet poskušal dokazati, zakaj spada med najboljše vratarje vseh časov. Slovenska reprezentanca bo odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom, ob 18. uri se bo v Stožicah začela meriti z Armenijo. Pred odhodom v Nemčijo se bodo izbranci selektorja Matjaža Keka pomerili še z Bolgarijo, tekma pa bo v soboto.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec