E. Č. | 13. 8. 2024, 08:24

Razrešena velika skrivnost: Janja Garnbret končno razkrila, kar je zanimalo vse

Profimedia

Zakaj Janja Garnbret ob zaključku olimpijskih iger v Franciji ni nosila slovenske zastave?

V središču Ljubljane je bilo včeraj pestro kot že dolgo ne. Na Kongresnem trgu so pripravili sprejem za slovenske olimpijce, prišla je tudi zlata plezalka Janja Garnbret. Izjemna Korošica je bila v Parizu brez konkurence, v zadnjih dneh pa je v slovenski javnosti precej odmevalo tudi dejstvo, da Janja Garnbret na zaključni prireditvi ni nosila slovenske zastave.

Najprej je bilo rečeno, da jo bo, Olimpijski komite Slovenije pa po odmevni spremembi - zastavo je nosila golfistka Pia Babnik - ni ponudil pojasnila, zakaj. Sledila so številna takšna in drugačna ugibanja, po stari navadi so se razvile tudi neštete teorije, zakaj se je zgodilo, kar se je.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zdaj je vse dvome razblinila Janja Garnbret sama, ki je pojasnila, zakaj je zastavo prepustila slovenski golfistki. "Bila sem res izčrpana in utrujena od tekme. Ne vem, kdaj me je tako podrlo vse skupaj, tako psihično kot fizično. Drugače pa sem bila tudi že v Tokiu zastavonoša in so mi dovolili, da to izpustim in ima kdo drug priložnost," je pojasnila 25-letnica, ki je v Parizu prišla že do svoje druge zlate olimpijske kolajne v karieri. Prvič se je veselila že na igrah v Tokiu, v Parizu je zgolj potrdila sloves ene najboljših plezalk vseh časov.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec