Uredništvo | 31. 7. 2024, 16:29

Fotografija, ki je obkrožila svet: tekmovalci dveh sprtih bratskih držav gledalce v Parizu navdušili z ...

Profimedia

Olimpijske igre združujejo tudi tiste, ki si tradicionalno stojijo na nasprotnih bregovih.

Čeprav na modernih olimpijskih igrah ne velja olimpijsko premirje, ki je bilo uzakonjeno med igrami v antični Grčiji, in se vojne po svetu med turnijem v Parizu niso zaustavile, je navečji športni dogodek na svetu vseeno dokazal, da lahko igre združujejo tudi tiste, ki si stojijo na nasprotnih bregovih.

Oboji stopili na zmagovalne stopničke

Po spletu je namreč zaokrožil posnetek, na katerem je videti, kako so športniki iz Južne in Severne Koreje vsem na očeh posneli skupno fotografijo

Šlo je za igralce namiznega tenisa iz omenjenih držav, kako so skupni selfi posneli po tem, ko so oboji stopili na zmagovalne stopničke - severnokorejski predstavniki so osvojili srebrno olimpijsko kolajno v mešanih dvojicah, južnokorejski pa bronasto. Zlato je osvojila Kitajska.

Organizatorji zmagovalcem dovolili fotografiranje

Organizatorji olimpijskih iger so sicer na letošnjem turnirju tekmovalcem dovolili nekaj, kar na prejšnjih igrah ni bilo dovoljeno - da na stopničkah posnamejo "zmagovalni selfi". Fotografijo lahko posnamejo s telefoni sponzorja olimpijskih iger, južnokorejskega tehnološkega konglomerata Samsung, piše Time.

Skupni seldi severnih in južnih Korejcev sicer prihaja v času poslabšanih dvostranskih odnosov med državama, ki so verjetno na najnižji točki od časov korejske vojne, je poudaril omenjeni medij.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković