N. Vo. | 28. 8. 2024, 22:15

Kaos v Ljubljani: navijačem Reke prepovedali vstop v Stožice (je kriva slaba organizacija Olimpije?)

Bobo

Napetost pred četrtkovo tekmo med Olimpijo in Reko v Stožicah narašča. 

Stadion je že razprodan, organizatorji pričakuejo tudi prihod okoli 2000 navijačev iz Reke, vendar so iz Olimpije sporočili, da bodo vstop na stadion omogočili le tistim, ki imajo vstopnice za gostujoči sektor. NK Olimpija je za tekmo proti Reki gostujočim navijačem zagotovila pet odstotkov vstopnic. Te vstopnice so bile razprodane v manj kot eni uri, poroča Dnevnik.hr.

Zaradi velikega zanimanja pred jutrišnjo povratno tekmo play-offa (prvo srečanje na Kvarnerju se je končalo z 1:1) za UEFA Konferenčno ligo je Olimpija omogočila spletno prodajo vstopnic, s pripombo, da bodo navijači, ki bodo sedeli izven gostujočega sektorja, lahko vstopili na stadion samo brez simbolov Reke.

Prepoved vstopa navijačem Reke

Število prodanih vstopnic je preseglo pričakovanja in predstavljalo več kot 10 odstotkov kapacitete stadiona. Ker je število prodanih vstopnic preseglo običajne okvire, so nastale težave z domačimi navijači, ki so ostali brez kart. Olimpija se je zato odločila prepovedati vstop vsem navijačem s hrvaškimi dokumenti, ne glede na to, da so bile vstopnice zakonito kupljene.

NK Olimpija Ljubljana

To je povzročilo veliko zmedo, saj se bi lahko zgodilo, da hrvaškim navijačem pred Stožicami ne bo dovoljen vstop. Da bi se izognili morebitnim spopadom, so organizatorji predlagali, da se vsi navijači Reke, ne glede na vrsto vstopnice, usmerijo proti gostujočemu sektorju. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec