A. B. | 23. 8. 2022, 07:13

7-kratni prvak lige NBA strogo nad Dončićevo igro:" Luka je počasen!"

Profimedia

Svetovno priljubljen košarkar je oboževan tudi zaradi svojih premišljenih košarkarskih trikov na parketu, kar pa ne pomeni, da njegovi največji kritiki ne vidijo tudi njegovih "napak." 

23-letni Luka Dončić velja za enega najbolj perspektivnih košarkarjev, zato ga kot člana ekipe NBA primerjajo tudi z uspešnimi košarkarji vseh časov. 

Dončić je v lanski sezoni dosegel povprečno 28,4 točke, 9,1 skoka in 8,7 podaje na tekmo, zaradi česar velja za elitnega napadalnega igralca. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Velikokrat pa se je slovenski košarkar že sam primerjal z velikimi zvezdami, kot je tudi 65-letni Larry Bird. Ta je bolj kot po atletskih sposobnostih zmeraj izstopal po svoji iznajdljivosti in premišljeni igri. Veljal je za najboljšega košarkarja ekipe Boston Celtics, za katero je igral celotno profesionalno kariero.

O Dončiču 7-kratni prvak lige NBA

Sedemkratni prvak lige NBA in eden najboljših uspešnih igralcev v odločilnih trenutkih tekme Robert Horry je v podkastu Byrona Scotta spregovoril tudi o Dončiću. Scott je sicer nekdanji ameriški profesionalni košarkar in glavni trener v nacionalni košarkarski zvezi. Kot igralec je z Los Angeles Lakersi osvojil tri naslove prvakov lige NBA. Leta 2008 je bil pri New Orleans Hornets razglašen za trenerja leta v ligi NBA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Horry (@roberthorry7x)

Horry je v podkastu vzpostavil primerjavo med Dončićem in Birdom ter pojasnil, v čem je med njima takšna razlika: "Ko gledaš Birda, si misliš: 'Lahko bi ga ustavili, ker je počasen'. Če vzamem za primer Luko Dončića. Luka je prekleto počasen in človek se ob tem sprašuje, kako je mogoče, da ga ne morejo ustaviti?" je kritično svoje mnenje izrazil eden najboljših igralcev vseh časov. 

"Gledam Luko, ki je počasen kot hudič, a vseeno pride mimo nasprotnika. V primerjavi z njim je bil Bird je*eni sprinter," meni Scott, trikratni prvak z LA Lakers.

Šibkosti za prednosti

A kljub temu Horry ni ostal le kritičen, temveč je svoje mnenje o Dončićevih hitrostnih sposobnostih obrnil v lekcijo za vse, ki menijo, da je košarka v hitrosti: "Če si spreten v igri in znaš igrati dobro košarko, je to vse, kar potrebuješ za uspeh," je pojasnil in s tem dal vedeti, da ne glede na hitrost Luka ostaja zvest dobri košarki in premišljeni igri. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije