J. B. | 20. 9. 2022, 15:45

Da so pijančevali vso noč? Košarkarska zveza odgovorila na hude očitke

FIBA

So v četrtfinalu evropskega prvenstva izpadli, ker so bili preprosto slabši od Poljske? Ali pa je res, kar trdijo tuji mediji? Oglasila se je KZS.

Dva dneva po koncu 41. evropskega prvenstva v košarki so se v središču pravega medijskega viharja znašli reprezentanti Slovenije. Ne zaradi dosežka na EuroBasketu, marveč zaradi domnevnega nešportnega obnašanja, s katerim naj bi postregli pred tekmo s Poljsko. Spomnimo, Slovenci so šli v bitko s Poljaki kot izraziti favoriti, a so se opekli in v četrtfinalu doživeli usodni poraz.

Nekateri srbski in bosanski mediji zdaj trdijo, da so slovenski reprezentanti pred omenjeno tekmo "pijančevali do petih zjutraj" in da je prav to ključno vplivalo na poraz s Poljsko.

"Utrujeni od pijače so se na parketu znašli proti močno motivirani in strelsko razpoloženi Poljski. Bili so kot bosi na trnju. Svojo nemoč so nato izkazovali s prepiranjem s sodniki, po koncu tekme pa se je vodja moštva Luka Dončić na novinarski konferenci posipal s pepelom. Očitno ne brez razloga, saj je vedel, kaj so s soigralci počeli le 15 ur pred izjemno pomembnim dvobojem. Svoje početje so uspešno pospravili pod preprogo, v slovenski javnosti pa je ostal zelo grenak priokus. Zdaj ljudje vsaj vedo, zakaj," so zapisali pri bhbasket.ba.

Neresnično in škodoželjno

Novinarji omenjenega portala se sklicujejo na svoje vire iz Berlina, a se poraja resno vprašanje, kako kredibilni so dejansko bili. Na hude obtožbe se je namreč odzvala Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in jih kljub sila skopemu odgovoru odločno zanikala.

"S takšnimi neresničnimi in škodoželjnimi obtožbami se na Košarkarski zvezi Slovenije ne ukvarjamo in jih niti ne komentiramo," so Sportklubu sporočili s sedeža krovne košarkarske zveze.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije